• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramotno glasanje za MVP nagradu - jedan Amerikanac ponizio Nikolu!

Autor Dragan Šutvić

Po njegovom mišljenju, u nedavno završenom ligaškom dijelu NBA sezone postojala su najmanje petorica igrača koji su bolji od Nikole Jokića.

 američki novinar nije glasao za jokića Izvor: Profimedia

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nije uspio da po treći put u karijeri osvoji MVP priznanje u regularnom dijelu NBA lige. Ove sezone mu je nagradu "oteo" veliki rival Džoel Embid, kojeg su američki mediji ubedljivo proglasili za najkorisnijeg igrača lige. Ipak, postoji jedna velika kontroverza kada su u pitanju glasovi, iako je i centar Filadelfije imao zavidnu sezonu iza sebe.

Jokić je bio fantastičan tokom čitave sezone i prosječno je bilježio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija - uz ubjedljivo najviše tripl-dabl učinaka (29) u cijeloj ligi. Zbog toga je nevjerovatno da jedan od 100 predstavnika medija koji su glasali u izboru za najkorisnijeg igrača lige u ovoj sezoni uopšte nije stavio najboljeg igrača Denvera među petoricu svojih kandidata!

Svaki od predstavnika medija koji su birali dobitnika MVP priznanja ima pravo da rangira petoricu igrača i tako im podijeli bodove. Nikola Jokić je dobio 15 prvih, 52 druga i 32 treća mjesta, a kako ga niko nije stavio na četvrtu ili petu poziciju u ovom izboru jasno je da kod nekog nije zaslužio ni poen! Od 100 glasača koji su birali najboljeg u ovoj sezoni NBA lige "samo" njih 99 dalo je bodove dvostrukom uzastopnom osvajaču i igraču koji je bio nadomak impresivne "tripl-dabl" sezone!

Za sada nije poznato ko je čovjek koji smatra da Nikola Jokić trenutno nije ni među petoricom najboljih NBA igrača, ali nema sumnje da će američki mediji pokušati to da saznaju u narednim danima. Na društvenim mrežama već su počele teorije o tome ko nije udijelio glas Jokiću - iako je jasno da zbog razlike od preko 240 poena Nikola ni sa njim ne bi imao šansu da pobijedi Embida koji je "iskukao" da mu se dodijeli priznanje.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC