• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić je najbolji na svijetu - ovaj snimak je dokaz: Denveru našli manu, Nikola vidio i riješio problem!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Spektakularan potez Nikole Jokića koji je saigraču ispričao šta da radi i tako poništio akcije Finiksa.

 Nikola Jokić komanduje odbranom Denvera Izvor: Twitter/LucasKaplan_/printscreen

Košarkaši Denvera su i u drugom meču polufinalne serije Zapadne konferencije savladali Finiks (97:87), a Nikola Jokić je ponovo odigrao MVP partiju. Cijeli svijet priča o monstruoznom dabl-dabl učinku srpskog centra, ali ima i onih koji su primijetili kako fantastično igra odbranu, iako mu to često zamjeraju kao lošiju stranu njegove igre!

Detalji iz samog finiša susreta pokazuju da je Nikola Jokić i defanzivno najbitniji igrač Denvera! On je na terenu produžena ruka Majkla Melouna, vidi stvari koje drugima ne padaju na pamet, a kada svoje saigrače uputi u ideje koje ima - to mora da donese rezultat. Primijetio je to i Aron Gordon, koji je nakon dobijenih instrukcija promijenio taktiku, poslušao Nikolu i vidio zašto je Jokić najbolji u ligi.

Još tokom prvog meča protiv Finiksa bilo je jasno da se Denver na plaši šuta Finiksovog Džoša Okogija, sa kojeg je često "skupljano". Majkl Porter Džunior ga je ostavljao i po nekoliko metara siguran da ovaj neće uzimati daleke šuteve, a taktiku Denver Nagetsa Jokić je prilagodio Gordonu kada je Okogi počeo da ih napada prodorom.

Na oko pet minuta do kraja meča Diandre Ejton je lako postigao poene nakon Okogijevog dodavanja. Tome je prethodilo iskakanje Gordona koji je krenuo na plejmejkera Finiksa, što mu je Jokić "zabranio" u narednom napadu. Samo nekoliko riječi bilo je dovoljno da Aron više ne preuzima, a već sljedeća akcija imala je isti ishod. Gordon nije krenuo ka Okogiju koji nije smio da uzme ni šut sa poludistance ni flouter, pa je nakon izbacivanja pasa van reketa ekipa Sansa bila u mnogo težoj situaciji. Pogledajte te dvije akcije:

Podsjećamo, košarkaši Denvera nakon pobjede u utorak ujutru imaju prednost od 2-0 u seriji protiv Finiksa. Naredna dva meča igraće na gostujućem terenu u Arizoni, a eventualni brejk mogao bi u potpunosti da prelomi seriju u korist Nagetsa i Jokićevu ekipu lansira u finale Zapadne konferencije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC