• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljušte pohvale na račun Nikole Jokića! Legende NBA lige o partiji srpskog košarkaša

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Šekil O'Nil i Čarls Barkli imali su niz hvalospjeva na račun Nikole Jokića.

 Šekil O Nil i Čarls Barkli hvale Nikolu Jokića Izvor: Youtube/printscreen/NBA on ESPN/NBA on TNT

Nikola Jokić dominira u NBA ligi. Pokazao je to i protiv Kevina Durenta i Finiksa, postigao je 39 poena, uz 16 skokova, pet asistencija i donio je Denveru 2:0 u seriji. Poslije te utakmice Šekil O'Nil i Čarls Barkli imali su samo riječi hvale na njegov račun.

Dvojica legendarnih košarkaša pričali su o srpskom igraču. "Pokazali su mi mentalnu čvrstinu, da ostali mogu da iskoče kada Marej nema dobru igru. Jokić je dominirao, kada odigra ovako, ma fantastičan igrač. Stvari su postale teške, nekad dobiješ lijepo kao u prvom meču, sada je bilo drugačije. Pokazali su mentalnu čvrstinu, dobili su moje poštovanje. Finiks se neće predati naravno", rekao je Šek.

Potom je riječ preuzeo Barkli. "Mogu li nešto da kažem? Želim nešto da kažem. U prvoj utakmici su to bili Braun i Marej, sad Poup, ali moram da kažem ljudima, hajde da uživamo u veličanstvenosti i da gledamo Jokića. Nije nametljiv, izgleda kao da je sjajna osoba, nisam ga upoznao, ali djeluje kao sjajan momak. Cijenite veličinu, kao što smo cijenili Stefa Karija poslije meča od 50 poena", kazao je Barkli.

Nastavio je da niže pohvale. "Serija nije gotova, ovo je bila možda i najimpresivnija pobjeda Nagetsa koju sam vidio, dobili su meč na odbranu, bio sam baš impresioniran, Jokić je bio odličan. Meloun stalno ponavlja da mora da se igra bolja odbrana, ako Jokić bude igrao ovakvu odbranu, teško će ih bilo ko pobijediti", istakao je Barkli.

O igri Denvera pričao je i još jedan bivši igrač, Keni Smit. "Za sljedeći meč moramo da vidimo hoće li povrijeđeni Kris Pol da igra, rekao bih da Sansi moraju da uspore ritam i da su efikasniji ako manje šutiraju. Nagetsi imaju dubinu u sastavu. Marej mora da igra i ne mora da igra dobro da bi Denver pobijedio, Jokić mora da igra dobro da bi dobili meč. Želim da kažem da Džamal mora da bude na terenu, jer predstavlja prijetnju, na 7 od 10 mečeva je odličan igrač, ali ima utakmice poput ove gdje odigra slabo. Da sam na mjestu Montija Vilijamsa, gledao bih da usporim ritam", zaključio je Smit.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC