• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆU "OTELI" MVP PRIZNANJE! Embid iskukao nagradu za NAJBOLJEG u NBA

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić nije MVP sezone u NBA ligi za 2022/23 uprkos fantastičnim igrama i još boljim brojkama. Najbolji je njegov rival Džoel Embid.

 džoel embid mvp nba lige  Izvor: Profimedia

Nikola Jokić nije uspio da dođe do trećeg uzastopnog MVP priznanja. NBA liga proglasila je Džoela Embida za najkorisnijeg igrača sezone 2022/23 (MVP), kao što se i najavljivalo u završnici takmičarske godine. Mediji su favorizovali Embida i isticali da ne bi bilo fer da Jokić tri puta uzastopno dođe do laskave titule za koju srpski košarkaš ne mari previše, pa kada su ga upitali da li će pratiti zvanično proglašenje - samo je poručio da ga to ne dotiče: "Nadam se da će biti sunčan dan i da ću biti na bazenu u to vrijeme".

Ipak, ostaće pomalo nejasno kako je Džoel Embid uspio da trijumfuje ispred Nikole Jokića pošto je srpski centar bilježio skoro tripl-dabl učinak u regularnom dijelu sezone, dok je istovremeno njegova ekipa bila i najbolja na Zapadu. "Vukao" je tim često i samostalno, dok je Embid imao daleko veću pomoć Hardena, Maksija i drugih igrača Filadelfije.

Izvor: Profimedia/Selcuk Acar/Anadolu Agency

Glasovima medija, Embid je prvi put u karijeri dobio MVP priznanje za koje je mnogo puta "kukao" u javnosti, da bi potom nakon kritika okrenuo priču kako ga to ne zanima, nego samo šampionski prsten sa Filadelfijom. Ove sezone je u regularnom dijelu prosječno bilježio 33,1 poen, 10,2 skokova i 4,2 asistencije, a njegova ekipa vodi u polufinalu Istoka 1:0 protiv Bostona, s tim da Embida nije bilo u prvom meču zbog nove povrede.

Za to vrijeme Nikola Jokić vodi Denver ka finalu Zapada jer su na njegov "pogon" poveli 2:0 protiv strašnog Finiksa, a upravo je Srbin najbolji igrač svog tima. Ove sezone je prosječno bilježio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija, bio je apsolutni lider u tripl-dablovima (29), ali ni to nije bilo dovoljno.

Na sve to, Jokić i Embid su odigrali samo jedan međusobni meč ove godine. U njemu je Denver dugo vodio, Jokić je dominirao, ali onda se čitava ekipa "raspala" i prepustila pobjedu Filadelfiji. Upravo tada je Embid ubacio 47 poena i imao 18 skokova, što je bio njegov argument za MVP priznanje, međutim ne treba zaboraviti da na revanš u Kolorado "nije smio da dođe", odnosno već četiri godine nije gostovao Denveru.

Vidjećemo da li će se poslije plej-ofa "glasači" kajati zbog ove odluke, odnosno da li će možda čak i razljutiti Nikolu Jokića koji želi da sa Denverom dođe do titule poslije dva MVP priznanja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC