• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI "TRLJAJU" OČI ZBOG LUDE ASISTENCIJE JOKIĆA: Samo je Nikola u cijeloj hali znao gdje ide lopta, Durent u čudu (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić je zabilježio 17 asistencija protiv Finiksa, međutim jedna je bila posebna.

 Sjajna asistencija Nikole Jokića Izvor: Twitter/Printscreen/@ClutchPointsApp

Nikola Jokić odigrao je vrhunsku utakmicu za Denver, međutim to nije bilo dovoljno da bi došao do pobjede na gostovanju Finiksu (121:114). Jokić je odigrao jedinstven meč u istoriji NBA plej-ofa, pošto je prvi košarkaš ikada koji je zabilježio više od 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija, tako da na kraju njegova statistika sa utakmice glasi: 30 poena, 17 skokova i čak 17 asistencija.

Upravo je broj asistencija najupečatljiviji detalj, posebno ako znamo da se radi o centru, a teško je izdvojiti i koja je bila najbolja. Nekima se najviše dopada saradnja "iz pika" sa Marejem, drugima dodavanje Majklu Porteru za zakucavanje Durenta, međutim šta tek reći za pas Kentavijusu Kaldvel-Poupu iz druge četvrtine?

Jokić je preveo loptu preko polovine terena i na semaforu je ostalo 18 sekundi do kraja, driblao je loptu u mjestu, gledao ka Majklu Porteru sa njegove desne strane i svi igrači FIniksa su iščekivali to dodavanje, međutim Somborac je iz mjesta "zavrtio" dodavanje u krajnji lijevi ugao gdje je bio Kaldvel-Poup. U tom trenutku čini se da apsolutno niko sem Jokića u dvorani nije mogao da predvidi da će baš njemu lopta otići u ruke.

Koliko je pas bio "oštar" i neočekivan najbolje govori reakcija Kevina Durenta kome je lopta preletjela malo preko glave, a njegov refleks je bio toliko spor da je digao ruke tek kada je pas uspio. Nakon finte šuta za tri poena, Kaldvel-Poup nije upropastio sjajnu asistenciju i postigao je dvojku. Pogledajte savršeno dodavanje Nikole Jokića:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC