Najava!

PARTIZAN POČINJE POLUFINALE ABA LIGE! Obradović zna šta da očekuje pred Ljubljanu: "Cilj je ostao isti"

Košarkaši Partizana imaće prednost domaćeg terena protiv Cedevita Olimpije.

Izvor: MN PRESS

Nakon silnih obaveza u Evroligi i četvrtfinalne serije protiv Reala koja je potrajala čak pet mečeva, Partizan konačno ima "čistiji" raspored u kojem može da igra ABA ligu. Crno-bijeli će u kratkom vremenskom intervalu dva puta igrati protiv Cedevita Olimpije u polufinalu regionalnog takmičenja, kako bi "nadoknadili" propušteno i pokušali što brže da stignu do finala protiv Crvene zvezde.

U nedjelju, 28. maja, započinje polufinalnu seriju u ABA ligi. Crno-bijeli će u Beogradskoj areni od 19:30 dočekati Cedevita Olimpiju, a taj susret su za klupksi sajt najavili trener Željko Obradović i centar Alen Smailagić.

U ligaškom dijelu regionalnog šampionata, sutrašnji rivali su odigrali dvije utakmice i oba tima su zabilježila po jednu pobjedu. Sada, pred početak polufinalne serije, trener crno-bijelih Željko Obradović kaže: "Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u posljednje dvije sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvijek su se te utakmice odlučivale u posljednjim posjedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabilježenom pobjedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale." Ovako je izgledao prethodni meč:

Izjavu pred prvi polufinalni duel dao je i centar Alen Smailagić, koji bi mogao da bude jedan od najbitnijih igrača protiv tima iz Ljubljane. "Oni su nezgodna ekipa, imaju dobre igrače. Pokazali su se u ligaškom dijelu sezone. Oni su tim sa kojim mi nemamo baš najbolje iskustvo ali prošli put smo pobijedili pa se nadamo istom završetku", poručio je Smailagić.