Košarka

GORAN DRAGIĆ OBJAVIO DA PRODAJE LUKSUZNU KUĆU! Traži 20 miliona $, a izgleda ZAPANJUJUĆE - zavirite unutra (FOTO)

Goran Dragić, šampion Evrope sa Slovenijom, prodaje luksuzni dom na Floridi.

Izvor: Instagram/the_1_dragon/printscreen

Slovenački košarkaš Goran Dragić još od 2008. godine igra u NBA ligi i zaradio je veliki novac, ali sada bi na njegove račune moglo da se "slije" još oko 20 miliona dolara ako nađe kupca za svoju luksuznu kuću u Majamiju. Dragić je objavio da prodaje vilu koju procjenjuju na 19,9 miliona dolara, a za sada nije poznato da li je to zato što traži manji ili veći dom na Floridi - ili jer planira da se preseli negdje drugdje.

U pitanju je dom koji posjeduje čak sedam spavaćih soba, šest klupatila i prostire se ukupno na oko 550 kvadrata u jednom od najluksuznijih dijelova Majamija, grada na Floridi u kome živi veliki broj sportista, kao i drugih javnih ličnosti i najčešće jedni drugima "preprodaju" nekretnine.

Dragić je inače proveo sedam godina u Majamiju gdje je igrao za "vrelinu" i bio bi im možda i danas od pomoći u finalu Istočne konferencije gdje su "prokockali" prednost od 3:0 protiv Bostona. Nakon odlaska 2021. godine, Dragić je nosio dres Toronta, Bruklina i Čikaga, dok je u martu potpisao za Milvoki u nadi da će sa njima "pojuriti" prsten. Međutim, upravo ga je Majami eliminisao u plej-ofu.

Pogledajte kako izgleda vila jednog od najboljih Ex-Yu košarkaša 21. vijeka koji nije još objavio gdje će igrati sljedeće sezone i da li se možda približila penzija: