Saopštenje

Hitno saopštenje Zvezde: "Nisu naši navijači ubacivali predmete na teren!"

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda se oglasila povodom dešavanja zbog kojih je kasnio početak "vječitog derbija".

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se još jednom oglasila, sada nakon odigrane treće utakmice finala ABA lige u kojoj je pobijedila Partizan 91:78 i tako smanjila na 2:1 u pobjedama i produžila ovu finalnu seriju. Klub sa "Malog Kalemegdana" oglasio se povodom incidenata sa početka utakmice.

Kada su igrači Partizana izašli na teren zasuti su predmetima sa tribina, a zbog toga je na kraju utakmica kasnila 55 minuta i počela je u 20:55. Kako se navodi u saopštenju ta lica nemaju veze sa Crvenom zvezdom i klub ispituje njihovo ponašanje. Takođe se govori i o potezima igrača Partizana tokom zagrijavanja i ulaska na teren. Saopštenje prenosimo u cjelosti. 

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da ima saznanja da su dio incidenata pred početak utakmice broj tri finala, zbog kojih je početak utakmice i kasnio – odgovorna lica koja nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom! KK Crvena zvezda prikuplja podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na parket, a prve informacije koje imamo kao klub govore – da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom! Nalazili su se na platformi kod TV kamera koje su realizovale prenos iz dvorane u nedjelju uveče.

Dvorana "Aleksandar Nikolić" je "pokrivena" kamerama, o svemu su obaviještene i sve nadležne službe koje su bile zadužene za obezbjeđvanje utakmice, a klub će se čim bude dobio sve podatke i identitet tih osoba obavijestiti javnost o kome se radi. KK Crvena zvezda Meridianbet još jednom poziva sve naše navijače koji budu došli u utorak na utakmicu, da ne nasjedaju na bilo kakve provokacije poput "pozdrava" publici srednjim prstom tokom zagrijavanja i postignutih koševa, kao i krajnje "zanimljiva" zagrijavanja pojedinih igrača.

Klub još jednom apeluje da naši ne bacaju apsolutno ništa u teren i da navijaju za Crvenu zvezdu ne vrijeđajući nikoga iz protivničke ekipe! Utakmica broj 4 igra se u utorak od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić"", navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!