BIZARNO

IZMIŠLJENO SKROZ NOVO TAKMIČENJE: Nikola Jokić odmah na Luku Dončića, a čemu ovo služi!? Svi su zbunjeni!

Autor Nebojša Šatara

Usred sezone NBA liga organizuje novo takmičenje čija svrha teško može da se odgonetne.

Izvor: Profimedia

NBA liga je saopštila da će Nikola Jokić prvi meč u novoj sezoni igrati protiv Los Anđeles Lejkersa, dok je sada poznat i raspored novog takmičenja zvanog NBA kup. U pitanju je format koji čelnici lige pokušaju da popularizuju i koji je mnoge zbunio, pa ono što za sada znamo je da će grupna faza početi 3. novembra i igraće se do 28. novembra. Potom slijede četvrtfinalni mečevi 4. i 5. decembra, polufinale 7. decembra i veliko finale 9. decembra u Las Vegas.

Učestvuje svih 30 timova NBA lige i već su podijeljeni u šest grupa od po pet timova, pa znamo da su Nagetsi smješteni u isti koš sa L.A. Klipersima, Nju Orleansom, Dalasom i Hjustonom. Sada je poznato da će prvi meč za Denver na NBA kupu biti protiv Luke Dončića i to 3. novembra.

Ono što je zanimljivo je da mečevi grupne faze nisu novi mečevi, nego su u pitanju standardne utakmice iz NBA sezone koje će se brojati i u ovom takmičenju - i u pitanju su svi susreti koji će se igrati utorkom i petkom između 3. i 28. novembra. Samo najbolji iz grupe prolazi dalje, dok će i po najbolji drugoplasirani iz svake divizije u nokaut fazu. Mnogi se pitaju i šta će NBA liga dobiti ovime i taj odgovor se još traži, pošto je jedini benefit što svaki igrač osvajača NBA kupa dobija 500.000 dolara. Svi poraženi finalisti po 200.000 dolara, a polufinalisti 100.000.

Pogledajte i kako izgledaju sve grupe za NBA kup koji će košarkaški navijači obožavati ili mrziti, vidjećemo već od jeseni da li je ovo bio pun pogodak Adama Silvera ili promašaj:

  • ISTOČNA GRUPA A: Filadelfija, Klivlend, Atlanta, Indijana, Detroit.
  • ISTOČNA GRUPA B: Milvoki, Njujork, Majami, Vašington i šarlot.
  • ISTOČNA GRUPA C: Boston, Bruklin, Toronto, Čikago i Orlando.
  • ZAPADNA GRUPA A: Memfis, Finiks, L.A. Lejkers, Juta, Portland.
  • ZAPADNA GRUPA B: Denver, L.A. Klipers, Nju Orleans, Dalas i Hjuston.
  • ZAPADNA GRUPA C: Sakramento, Golden Stejt, Minesota, Oklahoma i San Antonio.