Košarka

Arbitar iz Trebinja će suditi mečeve Evrolige!

Autor Dragan Šutvić

Dragan Porobić će u narednoj sezoni biti delegiran za mečeve Evrolige.

Izvor: Promo/KS RS

Proteklog vikenda održana je sudijska klinika "Euroleague Preseason Clinic" za sezonu 2023-24, na kojoj je prisustvovao i arbitar iz Trebinja Dragan Porobić.

Jedan od najboljih sudija Republike Srpske prošao je sva testiranja, pa će se naći na listi arbitara koji će u narednoj sezoni dijeliti pravdu na mečevima Evrolige!

"Na klinici smo dobili uputstva šta se od nas očekuje, spreman sam na nove izazove i sa nestrpljenjem čekam utakmice. Čast mi je i privilegija što ću predstavljati naš Savez i sebe na najjačim klupskim takmičenjima u Evropi", istakao je Porobić.

Dragan Porobić rođen je 1987. godine u Trebinju, a suđenjem na košarkaškim utakmicama počeo je da se bavi sa 19 godina. Tokom prve dvije sezone dijelio je pravdu na mečevima omladinskih selekcija i Druge lige Republike Srpske, nakon čega je položio za republičkog sudiju na juniorskom šampionatu Republike Srpske.

Od sezone 2008-09 počeo je da sudi na mečevima Prve lige Republike Srpske, a 2010. godine je stekao zvanje Savezni košarkaški sudija, što je najveće uvanje za jednog arbitra u BiH.

U sezoni 2012-13 sudio je utakmice u Ligi BiH, a 2017. godine je postao međunarodni sudija i našao se na listi arbitara ABA lige kao jedini iz BiH.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)