Košarka

Uzburkali evropsku košarku, pa doveli pleja koji je srušio Amere!

Autor Dragan Šutvić

Vulvsi iz Viljnusa su se ozbiljno pojačali, sada samo ostaje da vidimo gdje će ta pojačanja zaigrati...

Izvor: Profimedia

Kuva se nešto na sjeveru Evrope i na Bliskom istoku... Novi projekat litvanske košarke Vulvs iz Viljnusa već je tokom prošlih sezona privukao mnogo pošto su u ekipu novac uložili Jonas Valančijunas, Rimantas Kaukenas, Kšištof i Darijuš Lavrinovič, a vlasnik je najbogatiji Litvanac Gediminas Ziemelis

Doveli su igrače poput nekadašnjeg prvaka Evrope i dugogodišnjeg igrača Real Madrida Džefrija Tejlora, a onda se pojavila vijest da će Vulvsi ove godine svoje mečeve u Evrokupu igrati u Dubaiju. Za sada je to demantovano, ali ambicije su očigledno velike. 

Prvo je ekipu pojačao nekadašnji centar Hemofarma, Borca i Partizana kao i bivši reprezentativac Srbije Đorđe Gagić, a sada je dvogodišnji ugovor sa Vulvsima parafirao i Vaidas Kariniauskas. Nekadašnji plej Igokee se proslavio na nedavno održanom Mundobasketu, gdje je pričao i za MONDO. 

U meču sa Sjedinjenim Američkim Državama u kojem je Litvanija savladaoa SAD uspio je da postigne čak 15 poena, a uz to je dodao 4 skoka i 2 asistencije. Sada će uz Tejlora, Gagića i Adasa Juškevičijusa biti najveće ime tima koji vodi Kestutis Kemzura. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!