• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGRAO ZA IGOKEU, PA SRUŠIO AMERIKANCE! Hit Mundobasketa za MONDO: Srbi mi šalju poruke - Bravo, ali sad da izgubiš!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Litvanac koji je imao perfektan meč protiv Amerike i koji je timu Stiva Kera ubacio 15 poena evropskoj košarkaškoj javnosti možda nije poznat, ali nama jeste! Nekadašnji igrač Igokee Vaidas Kariniauskas pričao je za MONDO o svom košarkaškom putu, ali i o meču sa Srbijom

 Vaidas Kariniauskas MONDO intervju o Mundobasketu 2023 Izvor: Profimedia

Ne može da prođe veliko takmičenje da ne bljesne neki igrač koga smo gledali ili gledamo u ABA ligi. Sada se u Americi priča o Nikoli Joviću, ali još više o Vaidasu Kariniauskasu! Iskusni 29-godišnji litvanski plejmejker nastupao je za Igokeu u sezoni 2019/20, a sada je stigao na Filipine da bude zamjena za Rokasa Jokubaitisa.

U prvih nekoliko utakmica je sasvim pristojno odmarao pleja Barse, a onda je razbio Amerikance! Ubacio im je 15 poena uz četiri skoka i dvije asistencije, sa linije za tri poena bio je nepogrešiv...

"Ne znam da li ja igram najbolju košarku moje karijere, ali svi mi igramo najbolju košarku naše karijere, svi u timu. Ovo je najbolje vrijeme naših života! Ne izgledamo kao da svaki igrač igra za sebe nego igramo kao tim i kao grupa i srećan sam što smo za sada bili uspješni i nadam se da se nećemo zaustaviti", počinje svoj razgovor za MONDO Kariniauskas.

Plej koji je u karijeri igrao u BiH, Rumuniji, grčkoj drugoj ligi, a sada je član litvanskog Mažeikaija koji je tek stigao iz druge u prvu ligu kaže da je recept za uspjeh jednostavan. Pa, kako onda igrač takvog renomea ubaci 15 poena Americi?

"Svakodnevnim radom, bez obzira na to gdje igraš! Ima jedna dobra rečenica koju je rekao moj prijatelj Martinas Pocius koji je igrao sa mnom u Žalgirisu. Rekao mi je: 'Bez obzira na to gdje igraš moraš da treniraš jako i tvoje vrijeme će doći.' Tako da samo pokušavam da dam sve od sebe i u tome je stvar."

Od grčke druge lige i Oradee, Kluža i Rapida do pobjede nad najjačim timom svijeta... Pa po tome bi mogao da se snimi film!

"Vjerovatno da je to filmska priča! Ali samo ako uspijemo da uzmemo medalju, a to je veliko ako! Ušli smo u četvrfinale i srećni smo što smo ovdje. Ali moramo da sačekamo. Srećni smo što smo u najboljih osam, ali mi želimo nešto više", dodaje pouzdani plej Litvanije.

Pogledajte

00:41
Trening Litvanije 1
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

U sezoni 2019/20 je sa velikim uspjehom nosio dres Igokee, a sada mu se naravno saigrači iz tog tima javljaju pred meč sa Srbijom.

"Talić mi je poslao poruku, većina mi je slala poruke. I dalje sam u odličnim odnosima sa većinom njih, oni su dobri momci. Bilo je dobro igrati tu", kaže on, pa otkriva: "Rekli su mi: 'Bravo za ovu pobjedu, sad hoćemo da sljedeći meč izgubiš!' Naravno, ja se ipak nadam da ćemo mi pobijediti!"

Imao je sezonu u ABA ligi u kojoj je prosječno bilježio 5,2 poena i 2,7 asistencija, a sada bi vjerovatno svaki tim u ABA želio da ga ima u svojoj ekipi.

"Otvoren sam za sve opcije i ponude, ali ja imam ugovor sa Mažeikaijem. Vidjećemo, sada ne mislim o tome", iskren je on kada ga pitamo o ponudama iz regionalne lige.

Probali smo i da iz njega izvučemo djelić plana za igru protiv Jovića i Avramovića... "To je plan igre, nema šanse da ti kažem!", završio je svoju priču za MONDO Vaidas Kariniauskas.

Na treningu Litvanije na kome smo bili vidjeli smo Kariniauskasa kako uglavnom šutira sa slobodnih bacanja i nismo vidjeli da je promašio. Očigledno je u životnoj formi, ali bi bilo lijepo da konačno krene da promašuje. Recimo protiv Srbije!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC