• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija Litvanija četvrtfinale Mundobasketa 2023 uživo prenos livestream
 Srbija Litvanija četvrtfinale Mundobasketa 2023 uživo prenos livestream

SRBIJA JE KOŠARKAŠKA SILA, IDE U POLUFINALE! Dominacija Bogdana Bogdanovića, Litvanija PREGAŽENA!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaška reprezentacija Srbije ubjedljivo savladala Litvaniju i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva!

 Srbija Litvanija četvrtfinale Mundobasketa 2023 uživo prenos livestream Izvor: Kurir/Dado Đilas
12:40

Statistika!

Kakva je ovo partija srpskog tima bila! Bogdan Bogdanović je meč završio sa 21 poenom i bio najefikasniji pojedinac susreta. U nastavku meča "pojavio" se Filip Petrušev koji je ubacio 17 poena - šutirao je 3/3 trojke, a dve su bile u lice Jonasa Valančijunasa. Dvocifren je bio Stefan Jović sa 11 poena, a i on je Litvancima ubacio tri trojke u veoma važnim minutima meča.

Nikola Milutinov je završio meč sa devet poena, dok su po osam imali Nikola Jović i Aleksa Avramović koji je sa četiri ukradene lopte terorisao Litvance! Petrušev je meč završio sa šest skokova, dok su Milutinov i Dobrić imali po pet. Što se tiče asistencija najbolji je bio Gudurić sa šest, dok je Stefan Jović imao pet.

12:31

KRAJ UTAKMICE - 87:68!

Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva na Filipinima, nakon impresivne partije protiv Litvanije! Četa Svetislava Pešića odigrala je najbolji meč na turniru i razbila rivala - 87:68!

12:26

38. minut - Već smo u polufinalu, 83:63!

Neće moći Litvanija da stigne prednost koja je trenutno na semaforu, jer im Srbija ništa ne dozvoljava! Igramo odbranu kao da je egal, tu nam koncentracija nije pala ni na sekundu!

12:15

34. minut - FILIP PETRUŠEV!

Kakve dve trojke u facu Jonasa Valančijunasa, za 82:57!

12:10

31. minut - Srbija ima +21!

Nakon pogođenog slobodnog bacanja Vanje Marinkovića, Srbija stiže do najveće prednosti na meču - 76:55!

12:04

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 73:55!

Srbija ide ka polufinalu Mundobasketa - samo je još deset minuta deli od toga!

12:00

18. minut - Aleksa će biti uhapšen!

Neverovatno je koliko krade Aleksa Avramović na današnjem meču! Ni u jednom trenutku igrači Litvanije nisu bezbedni, samo im još sa klupe za rezerve nije ukrao loptu. Svuda su Aleksine ruke, a nakon jedne lake kontre Srbija ima i 16 poena prednosti - 67:51!

11:58

27. minut - Rešeta Stefan Jović, 65:51!

Tri trojke je ubacio plejmejker Srbije, jedini klasičan kojeg Svetislav Pešić ima u timu. Iako mu to je inače nije u opisu posla, u trećoj deonici je neočekivano razbio odbranu Litvanije baš šutem sa distance.

11:54

25. minut - Kako igra Srbija, 62:48!

Dobrić je ukrao loptu u punom reketu ljudi, a Stefan Jović video prezimenjaka Nikolu samog pod obručem nekoliko sekundi kasnije. Srbija ima dvocifrenu prednost, a Litvanija kombinuje odbrane i za sada ne uspeva da nađe nijednu varijantu u kojoj bi nas zaustavila!

Impresivan meč igra Stefan Jović - ceo susret vidi sve na terenu i odlično razigrava tim, a pojavio se i poenterski, sa dve ubačene trojke kada su Litvanci pomislili "ma neće on"!

11:48

21. minut - Brazdejkis, 49:41!

Odmah je Litvanija otvorila onako kako zna, trojkom koja iz vraća na jednocifren minus početkom treće deonice.

11:41

Kapiten Bogdan Bogdanović!

11:38

Statistika!

Bogdan Bogdanović je centralna figura dosadašnjeg toka meča, ima 18 postignutih poena uz neverovatne procente šuta. Kapiten srpskog tima pogodio je šest od sedam šuteva za dva poena, kao i dva od tri šuta za tri poena!

Važne uloge u prve dve deonice imali su gotovo svi igrači Srbije - Milutinov ima devet poena i tri ofanzivna skoka, Petrušev je postigao sedam poena među kojima je i trojka kojom se uveo u meč, Gudurić je veoma zrelo odigrao i za sada ima šest poena, Stefan Jović ima četiri asistencije... U odbrani su se isticali Avramović koji je krao lopte i izvlačio faulove, Davidovac koji je fenomenalno čitao kretnje i rotirao, kao i Dobrić karakterističnom jedan na jedan odbranom protiv bekova.

11:31

POLUVREME - 49:38!

Kakva partija Srbije! Impresivna partija u prvih 20 minuta "nagrađena" je trojkom sa osam metara kapitena Bogdana Bogdanovića, koji je u prve dve četvrtine postigao čak 18 poena! Spektakularan meč igra bek Atlante u Manili danas, pravi kapitenski!

11:25

18. minut - Tajm-aut Srbije, 42:36!

Jedan loš napad i lako primljeni poeni na drugoj strani terena, pa Svetislav Pešić odmah reaguje minutom odmora! I dalje nema razloga za paniku, "orlovi" igraju veoma tečno.

11:20

17. minut - Mora tajm-aut, Srbija gazi, 41:33!

Dobrić je bacio loptu u kontru Nikoli Joviću, ali se napad nije završavao rano. Sačekali su reprezentativci da dotrči Bogdanović, a on je "potegao" trojku čim je primio loptu. Pogodio je iz dotrčavanja za osam poena prednosti i nervozu na klupi Litvanije - moraju da zovu tajm-aut!

Izvor: Kurir/Dado Đilas
11:18

16. minut - Bogdanović, 38:31!

Nadriblao je Bogdan baš kako je hteo, a zatim sa poludistance pogodio za sedam poena prednosti Srbije!

11:13

14. minut - Krvav je Avramović!

Nakon što je iznudio faul u napadu, Aleksa je pokazao arbitrima da mu je usna krvava zbog kontakta! Bek Partizana jedan je od najprimetnijih igrača na današnjem meču, ima tri ukradene lopte, neverovatnu energiju u odbrani i nekoliko odličnih poteza na protivničkoj polovini.

Ali, istrpeće Aleksa udarce, posebno dok Srbija vodi! Trenutno je 34:28 za "orlove".

11:09

13. minut - Tehnička Guduriću!

Jedna od najčudnijih odluka na čitavom Mundobasketu je tehnička Marku Guduriću, početkom druge četvrtine. Nije jasno zašto su arbitri pomislili da Gudurić traži faul u napadu, kada nije pao nakon kontakta sa svojim rivalom, niti prigovarao nakon što se to desilo...

11:03

11. minut - Vodi Srbija, 26:25!

Kombinacija Gudurić-Petrušev-Davidovac dala je rezultat, a Srbija nakon polaganja na drugi obruč stigla do prednosti - prvi put posle desetak minuta igre! 

Izvor: Kurir/Dado Đilas
11:01

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 24:25!

Izuzetna četvrtina na oba kraja terena, sjajnu košarku prikazale su Srbija i Litvanija, a "orlovi" imaju jedan poen zaostatka nakon prvih deset minuta. Dosta vest je što deluje da je veliki broj Pešićevih izbranika razigran u ranoj fazi susreta!

10:58

9. minut - Ispromašivala se Srbija, 22:25!

Blizu su "orlovi", mogli bi potpuno da uđu u egal, ali nekoliko loših rešenja kada je treba da izjednače ili čak povedu u finišu prve deonice. Sa druge strane, Litvanci šutiraju 5/6 za tri poena i to ih drži u napadačkom ritmu!

10:53

6. minut - Izmene!

Marinković i Petrušev su sada na parketu, a to bi moglo da donese širinu Srbiji koja je slabije otvorila utakmicu. Morao bi da proradi šut sa distance kako bi ovaj meč bio egal!

10:50

4. minut - Rešetaju Litvanci... 10:16!

Nakon manje od četiri minuta meča, postigli su četiri trojke i za sada nemaju promašaj sa distance.

10:46

1. minut - Kapitenski, 2:0!

Dobrić u presingu, a Bogdanović na liniji pasa! Bogdan je ukrao loptu i otrčao u kontru, pa posle 15 sekundi meča Srbija ima prvu prednost na meču!

10:45

Počinjemo!

Startna petorka Srbije: Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Nikola Jović, Nikola Milutinov!

10:35

Sa lica mesta!

Pogledajte

00:19
Navijači Valjevo
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO
10:20

I Litvanci oslabljeni!

Srbija će i ovaj meč igrati sa 11 košarkaša, a čini se da će isti slučaj biti i sa našim protivnikom! Po informacijama sa lica mesta, Eimantas Bendžijus (33) neće moći da pomogne saigračima protiv Srbije. Novinari iz Litvanije kažu da je povređen, a izostanak košarkaša Dinama iz Sasarija biće veliki hendikep za njegov tim.

On je u dosadašnjem delu turnira beležio 9,4 poena, 1,6 skokova i jednu asistenciju po meču. Šutirao je impresivnih 89 odsto sa linije penala, kao i 75 odsto za dva poena, dok su mu trojke bile daleko najslabije - "samo" 39 odsto! Inače, Bendžijus igra na poziciji krilnog centra, visok je 207 centimetara i težak 102 kilograma.

10:05

Vesti o Boriši!

"Simanić je bolje, počeo je da jede, gladan je, to je dobra vest direktno od doktora Radovanovića i direktora Tarlaća", rekao je na televiziji "Sportklub" stručni konsultant Marin Sedlaček, koji se nalazi na licu mesta i ima poslednje informacije o stanju srpskog košarkaša. 

10:00

Slovenci nas čekaju?!

Pobednik meča Srbija - Litvanija mogao bi da "ukrsti" sa Slovencima u polufinalu Svetskog prvenstva, a izgleda da oni to i žele! 

Pogledajte

01:38
Aleksandar Sekulić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
9:50

Novak se oglasio!

Najbolji teniser svih vremena i najbolji srpski sportista ikad Novak Đoković poslao je poruku podrške Boriši Simaniću, koji je tokom Svetskog prvenstva na Filipinima ostao bez bubrega, zbog udarca košarkaša Južnog Sudana!

9:35

Litvanija bez poraza!

Košarkaši Litvanije jedan su od samo dva tima koji do sada nije izgubio nijednu utakmicu na Svetskom prvenstvu, uz Nemce! Maksivitisovi izabranici savladali su Egipat, Meksiko, Crnu Goru, Grčku i SAD na putu do četvrtfinala, u kojem igraju protiv Srbije!

9:25

Šuterski obračun u Manili!

Ako je verovati do sada odigranim mečevima na Mundobasketu, ovo će biti izuzetno efikasna utakmica. Srbija drugoplasirani tim na listi najefikasnijih ekipa, dok je Litvanija treća po tom parametru! Takođe, ova dva tima imaju najbolji procenat iz igre - Srbija je trenutno na 55 odsto, dok Litvanija ima 53,8 odsto.

9:15

Pešićeva očekivanja!

Selektor srpske reprezentacije Svetislav Pešić najavio je meč protiv Litvanije u četvrtfinalu Mundobasketu! Iskusni trener imao je prostora i da se našali pred medijima, a žrtva je ovog puta bio Neša Ilić, legendarni košarkaš i aktuelni tim menadžer reprezentacije.

9:00

Šta kažu Litvanci?

Kolega Lalović bio je i na treningu reprezentacije Litvanije! Gde sve stiže taj čovek...

Razgovarao je sa selektorom Kazisu Maksivitisom, ali i posmatrao kako se aktuelni i bivši NBA igrač pripremaju za okršaje protiv Nikole Milutinova ispod oba koša!

Pogledajte

02:59
Kazis Maksivitis
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
8:45

A podkast?

Imate dovoljno vremena da poslušate podkast "Šesta lična" i čujete šta o Mundobasketu na Filipinima imaju da kažu kolumnista MONDA Miloš Jovanović i poznati komentator Edin Avdić. Njih dvojica su u poslednjoj emisiji najavili i meč Srbije i Litvanije!

8:30

Brajan Vindhorst!

Jedna od najboljih priča koje je Nikola Lalović uradio tokom Svetskom prvenstva! Čuveni NBA analitičar Brajan Vindhorst govorio je o Nikoli Jokiću, Bogdanu Bogdanoviću, Nikoli Joviću, Srbima, Amerikancima, balkanskom timu u najjačoj ligi na svetu... Ima svega, ko šta voli!

8:15

Najava Grenta Hila!

Čuveni NBA košarkaš bio je sagovornik našeg koelge Nikole Lalovića u Manili, a tom prilikom je rekao nešto što bi moglo da nas zabrine. Očigledno je pod utiskom poraza Amerikanaca, pa o Litvancima ima visoko mišljenje!

Pogledajte

04:38
Grent Hil
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
8:00

Neugodni Litvanac!

Vaidas Kariniauskas je silno namučio Amerikance na meču koji bi mogao da odluči kompletan ishod Mundobasketa, a baltička zemlja je slavila delimično i zahvaljujući njegovoj izuzetnoj partiji - iako on nije svetski poznat. Karijera mu je veoma čudno, jedan njen deo proveo je i u Laktašima gde je igrao za Igokeu, a u Manili je govorio za srpske medije.

7:55

Oglasio se Južni Sudan!

Dok čitava Srbija već danima brine o zdravstvenom stanju Boriše Simanića, koji je u rezultatski odlučenoj utakmici protiv Južnog Sudana dobio jak i nezgodan udarac - zbog čega je izgubio bubreg nakon dve operacije u Manili, oglasili su se i predstavnici afričke selekcije. Oni smatraju da treba da se stane na put rasizmu! Nešto ranije je košarkaš Nuni Omot javno uputio izvinjenje i istakao da se moli za Borišino zdravlje!

Podsećamo, Simaniću je bubreg izvađen nakon što je dobio snažan udarac u trenucima kada je meč već bio odlučen, a ta situacija strašno je pogodila ostale reprezentativce. U izjava o tome prednjačili su Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Filip Petrušev, ali i njegovi saigrači iz Španije!

Doktor Moma Jakovljević pojasnio je za MONDO kakve su šanse da reprezentativac Srbije ponovo zaigra košarku na profesionalnom nivou!

7:50

Gde se igra?

Kolega Nikola Lalović posetio je dvoranu u kojoj se igra meč protiv Litvanaca, a to nije hala u kojoj je Srbija do sada nastupala. Pročitajte njegovu priču o "Mall of Asia" areni koja je spojena sa tržnim centrom!

7:45

Dobro jutro!

Košarkaška reprezentacija Srbije počinje nokaut fazu na Svetskom prvenstvu - protivnik u četvrtfinalu jeste Litvanija, a meč ćemo pratiti od 10:45! Ostanite uz MONDO i u tekstualnom prenosu saznajte da li se na Filipinima "orlovi" bore za medalju!

UKRATKO

  • Srbija - Litvanija 86:65
  • Četvrtfinale Mundobasketa
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ni najveći optimisti nisu mogli predvideti ovako laku pobjedu, mislim rezultatski Čestitke za ove momke kojima nije mrzak Srpski dres

Najnovije