• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTRES U EVROPSKOJ KOŠARCI! "Preko noći" stvoren klub iz Dubaija, hoće u elitu - Šta ovo znači za Evroligu!?

Svi u evropskoj košarci pažljivo prate šta se dešava sa klubom iz Litvanije koji je preselio kancelarije u Dubai.

 Vulfsi iz Vilnjusa sele se u Dubai Izvor: Twitter/DXBMediaOffice/Screenshot

Dugo se već šuška da bi Ujedinjeni Arapski Emirati mogli da se umiješaju u evropsku košarku i potpuno transformišu ovo takmičenje, ali i dalje se čekaju konkretni koraci... Možda smo ga upravo dobili čudnim potezom zbog kojih su svi u Evroligi "naćulili uši" - litvanski klub Vulfsi iz Vilnjusa sele se u Dubai (!?). Preciznije, sele svoje kancelarije u pomenuti grad u Emiratima i odatle će ubuduće voditi klub iz Litvanije.

"Dubai će ubuduće biti centar operacija litvanskog tima Vulfsi za utakmice Evrokupa, kao i za klub koji se smatra jednim od najboljih u Litvaniji i Evropi", prenosi danas "Dubai Media Office", inače zvanična platforma za komunikacione strategije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


U saopštenju se ne navodi da li selidba znači da će Vulfsi naredne godine svoje utakmice Evrokupa igrati u Dubaiju i kako bi se to eventualno odnosilo na ostale klubove sa kojima se takmiče, pošto bi troškovi putovanja bili daleko veći. To je pitanje koje trenutno sigurno muči Bešiktaš, Cedevitu, Hapoel, Huventud, London Lajonse, Pariz, Prometej, Venecija, Ulm i Hamburg, sa kojima igraju u istoj grupi "A".

Očekuje se uskoro konkretnije saopštenje Vulfsa, ali i Evrolige koja očigledno ima velike planove sa investitorima iz Dubaija, međutim mnogo toga je još nepoznato. Inače, pomenuti klub iz Litvanije osnovan je prošle godine i već je privukao veliku pažnju ulaganjima, koja su začudila sve.

Na čelu kluba je čuveni Rimantas Kaukenas, za ambasadore su postavljeni Kšištof i Darijuš Lavrinović, a ne bi trebalo zaboraviti da je vlasnik najbogatiji Litvanac Gediminas Ziemelis. Udio u vlasničkoj strukturi ima i trenutno najbolji litvanski košarkaš Jonas Valančijunas. To se vrlo brzo odrazilo i na budžet, pa je tako u klub stigao i Džefri Tejlor, nekadašnji košarkaš Real Madrida koji ima najveću platu u Vulfsima.

Podsjetimo, nova sezona Evrokupa počinje 3. oktobra i prvi meč Vulfsi igraju krajem mjeseca protiv Bešiktaša. Pitanje koje se sada neočekivano postavlja je - gdje?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC