• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantna transformacija Šekila O'Nila! Pogledali mu krvnu sliku, pa je postao "zvijer"! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Slavni košarkaš Šekil O'Nil je preko noći morao da "probuši kašiku" i više ne izgleda isto.

 šekil o nil smršao 25 kilograma  Izvor: Instagram/printscreen/shaq

Jedan od najboljih centara u istoriji košarke Šekil O'Nil imao je velikih problema sa zdravljem zbog gojaznosti i zbog toga je morao da promijeni ishranu. Prema posljednjim informacijama, čuveni "Šek" je izgubio čak 25 kilograma i pohvalio se time na društvenim mrežama, pošto dugo nije bio u boljoj formi!

I tokom igračkih dana pamtimo da je O'Nil, nekadašnja velika zvijezda Orlanda, Lejkersa i drugih klubova, imao probleme sa kilažom, ali je znao kako to da iskoristi kao svoju prednost, međutim kada se penzionisao došlo je do druge vrste poteškoća koja se počela održavati na kvalitet njegovog života. Konsultovao se sa ljekarima i svi su mu redom savjetovali istu stvar, tako da je morao da se odrekne "brze hrane".

"Postajao sam sve deblji i nisam mogao ni da se popnem uz stepenice. Nije mi se svidjelo ono što sam vidi u ogledalu", rekao je O'Nil u jednom intervjuu i krajem prošle godine donio je odluku koja bila očekivana: "Otišao sam da uradim krvnu sliku, nazvao me prijatelj i rekao mi: 'Debeo si'. I dao mi je ime tog tipa. Napravio je neke analize krvi, i znate, budući da sam bio sportista, nisam jeo salatu. Nisam obraćao pažnju ni na šta od toga. Nije me bilo briga ni za šta od toga".

"Nisam znao koja je razlika između ugljenih hidrata i proteina. Sve do svoje 50. godine nisam to znao. Dakle, rekao mi je da ne mogu ovo, ne mogu ono, da moram da jedem više povrća, da imam nizak nivo gvožđa... Kada sam počeo da mijenjam neke stvari, počeo sam da mršavim. Uz suplemente i šejkove koje pijem, moja težina je počela da opada".

Interesantno je da Šekil О'Nil posjeduje skoro 200 restorana, između ostalog i brze hrane, ali i mnoge fitnes centre, tako da se može reći i da je na neki način vodio "dvostruki život". Odlučio se sada za zdraviju varijantu i svi su već primijetili promjene...

Podsjetimo, Šek je u svojoj karijeri igrao za Orlando, Lejkerse, Majami, Finiks, Klivlend i Boston, četiri puta je osvajao šampionski prsten, a karijeru je zvanično završio 2011. godine. Od tada je jedan od najplaćenijih NBA analitičara, ne samo zbog svog znanja o košarci, nego i zbog duhovitosti koju je često znao da "osjeti" i Nikola Jokić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC