• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši trener Igokee digao glas: Suđenje na Mundobasketu je bilo katastrofalno!

Autor Dragan Šutvić

Željko Lukajić nije zadovoljan suđenjem na Svjetskom prvenstvu u košarci.

 željko lukajić suđenje na mundobasketu je bilo katastrofalno  Izvor: MN Press/RTS/Screenshot

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u finalu Svjetskog prvenstva u Manili protiv Njemačke 83:77, a nije nikakva tajna da su "orlovi" imali nekoliko prilika da stignu rezultat gdje su reagovali prilično nervozno. Ta nervoza možda je proizvod i lošeg suđenja u finalu o kome se nedovoljno pričalo nakon trijumfa Njemačke, međutim srpski trener Željko Lukajić ne želi da se zaboravi da su i sudije imale propusta u velikom finalu.

"Generalno, suđenje na Svjetskom prvenstvu je bilo katastrofa. Ne kažem da je bilo tendenciozno, već još gore, čisto neznanje u mnogo slučajeva. Pa i u finalu. Samo postoje velike razlike u mentalitetu Srba i Nijemaca. Mi reagujemo emotivno, impulsivno, a ovim drugim je sve normalno, pa kada je još u njihovu korist, jednostavno, ne obraćaju pažnju", kazao je Lukajić za "Sport Klub".

Lukajić se posebno osvrnuo na situaciju iz prvog poluvremena kada je Denis Šreder dobio tri slobodna bacanja poslije duela sa Aleksom Avramovićem, kada se bacio unapred poslije šuta za tri poena. Tom prilikom je po licu udario Avramovića, zakačio ga je i po nogama, međutim sudije su pogledale snimak i kaznile samo srpskog igrača.

Pogledajte

00:12
Faul Alekse Avramovića na Denisu Šrederu
Izvor: RTS
Izvor: RTS

"Vidjeli smo neverovatnu situaciju kada je Denisa Šredera navodno faulirao Aleksa Avramović pri šutu za tri poena, a njemački reprezentativac ga šutnuo. I sad, arbitri, Portorikanac i Meksinac, idu da gledaju VAR, a sve im se dešavalo ispred nosa. I šta su vidjeli na usporenom snimku? Oni ništa osim što su potvrdili prvobitnu odluku da Šrederu dodijele tri slobodna bacanja. Ili nešto drugo, kako su žmurili na sve one kontakte, da ne upotrebim težu riječ, nad Nikolom Milutinovim, posebno u trećem periodu", govorio je bez uvijanja Lukajić.

Ipak, Lukajić, nekadašnji strateg Igokee m:tel, poručuje da navijači ne treba da budu nezadovoljni zbog srebrne medalje pošto su "orlovi" odigrali na visokom nivou protiv Litvanije i Kanade za olimpijsku vizu. Podsjetimo, doček srebrnih košarkaša je večeras od 20 časova na čuvenom Balkonu Gradske skupštine.

Pogledajte i kako su košarkaši Srbije dočekani po dolasku u Beograd:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC