AU!

Bogdan Bogdanović srušio nesuđeni tim, Janis mu ništa nije mogao! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je sjajan meč protiv svog nesuđenog tima Milvokija.

Izvor: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

Dok je Nikola Jokić prethodne noći "izbijao zube" Četu Holmgrenu i poručivao mu da se ugoji ako hoće da ga čuva, za to vrijeme Bogdan Bogdanović je imao jasnu poruku za Milvoki - griješite što me niste doveli! Srpskom reprezentativcu je propao odlazak u redove Baksa 2020. godine zbog "providnog lobiranja", a gotovo u svakom meču pokazuje ovom klubu šta su izgubili. Tako je i prethodne noći nesuđenom timu "presudio" u velikoj pobjedi Atlante u gostima 127:110.

Baksi su doživjeli prvi poraz, a Atlanta došla do prve pobjede u novoj NBA sezoni, a najzaslužniji za trijumf Hoksa bio je Trej Jang sa 20 poena i 11 asistencija. Ipak, tu je odmah i Bogdan Bogdanović koji je ubacio 17 (4/7 za tri poena) i zabilježio još šest asistencija, sve to za tek 26 minuta na parketu.

Bogdan Bogdanović protiv Milvokija
Izvor: YouTube/BasketballHighlights

Pratili su ih Hanter i Marej sa po 15, Džonson i Okongvu sa po 14, Bej sa 13, pa Kapela sa 12, što će reći da su poeni bili vrlo lijepo raspoređeni i da su svi učestvovali u pobjedi. Sa druge strane Janis Adetokunbo je ubacio 26 poena i imao 11 skokova, ali nije imao adekvatnu podršku sem Bizlija (18 poena). Samo su još Lopez (13) i Portis (12) bili dvocifreni, a sa takvim učinkom nisu imali šanse protiv raspoloženih Baksa.

Demijan Lilard se još traži i odigrao je skandaloznu utakmicu - za 29 minuta na parketu postigao je tek šest poena, uz šut iz igre 2/12. Imao je još i četiri skoka i pet asistencija, ali slaba vajda od superstara...

NBA REZULTATI

Oklahoma - Denver 95:128
Hjuston - Golden Stejt 95:106
Milvoki - Atlanta 110:127
Filadelfija - Portland 126:98
L.A. Klipers - San Antonio 123:83
Sakramento - L.A. Lejkers 132:127