Košarka

Grobari bez daha pratili ovaj prizor - pogledajte kako su se pozdravili Obradović i Lesor!

Autor Dragan Šutvić

Dirljiva scena na parketu Arene!

Izvor: Instagram/partizanbc

Matijas Lesor zauvijek će pamtiti četvrtak veče, Štark arenu i svoje prvo gostovanje Partizanu od kada je napustio crno-bijele. As Panatinaikosa doživio je sa svojim timom bolan poraz, uz ispuštenu prednost od 10 poena u posjlednja četiri minuta, ali to će sigurno biti manje značajan utisak koji će ponijeti iz Srbije.

Lesor je dočekan kao ljubimac Grobara, centar šampionskog tima crno-bijelih i košarkaš koji je ušao u srca svim navijačima Partizana. Došao je u zimu 2022. godine kao igrač koji potpisuje kratkoročne ugovore sa evroligašima, a otišao je kao jedan od najboljih visokih igrača u ligi i to je u skladu sa tim i "naplatio" bogatim ugovorom. I najvažnije, Lesor ne zaboravlja ko je veoma zaslužan za to - naravno, Željko Obradović.

Podrazumijeva se da je Francuz sam uložio svoj trud i ne bi mu trebalo bilo šta oduzimati, ali bez Željka Obradovića da ga vodi sigurno je da Lesoru karijera ne bi išla putem kojim ide u ovom trenutku, niti bi on igrao na nivou na kojem je sada. Sigurno mu je i ta misao prošla kroz glavu posle utakmice, kada ga je u jednom trenutku neko potapšao po leđima. Okrenuo se i vidio "Žoca".

Poslije velike borbe i iscrpljujuće partije, u kojoj je igrao praktično bez izlaska iz igre, Lesor je pun emocija napustio teren, pozdravljajući se sa svima u crno-bijelom na terenu, a naravno - posebno sa Obradovićem:

Lesor je došao u Štark arenu zajedno sa članovima svoje porodice - suprugom i sinom koji je i izašao na parket na kojem je njegov otac ušao u srca navijačima crno-bijelih, kao i oni njemu. Predsjednik kluba Ostoja Mijailović dočekao je sa poklonom - megafonom, kojim je Francuz vodio navijanje poslije Partizanovih pobjeda. U četvrtak uveče oni su ponovo slavili veliki uspjeh, ali Lesor je ovog puta bio na suprotnoj, "zelenoj" strani.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!