Košarka

Igokea m:tel u polufinalu FIBA Lige šampiona! Aleksandrovčani čekaju rivala - Litvanci ili Španci?

Autor Dragan Šutvić

Juniori "igosa" izborili su polufinale FIBA Lige šampiona.

Izvor: FIBA

Juniori Igokee m:tel igraće u polufinalu omladinske FIBA Lige šampiona u Debrecinu!

Aleksandrovčani su ovog četvrtka, u borbi za prvo mjesto u grupi, trijumfovali nad češkim Nimburkom, pa će sutra uveče voditi bitku za novo finale ovog takmičenja:

IGOKEA M:TEL – NIMBURK 88:76
(28:17, 26:17, 14:28, 20:14)

Igokeini omladinci su uz dvije pobjede (AEK 55:90 i Nimburk 88:76) osvojili prvo mjestu u grupi, a u polufinalu će ukrstiti koplja sa najboljim timom iz grupe A. Ko će to biti, odlučiće večeras u međusobnom duelu Ritas Viljnus i Tenerife, a utakmica počinje u 18.30 časova.

Ekipa Borisa Jokanovića bila je u prednosti od 20 poena nakon prve dvije dionice (54:34) i činilo se da ide ka laganom trijumfu. Česi su, ipak, dominantno odradili treću dionicu i dobili je razlikom od 14 poena (14:28), prišavši na samo šest poena minusa (68:62) pred odlučujući kvartal.

Igokea m:tel brani trofej osvojen prošle godine u Bursi.

Na ulasku u posljednja tri minuta, prednost Aleksandrovčana je iznosila četiri poena, najefikasniji igrač utakmice Vojteh Sinaček nije tada pogodio za tri poena, propustivši priliku za totalni priključak Nimburka u ovom duelu, da bi potom Andrej Vuleta dvojkom i Faruk Duvnjak sa linije za slobodna bacanja odveli Igokeu na plus osam (82:74) i konačne pobjede.

Upravo je pomenuti Duvnjak bio najistaknutiji u taboru "igosa" sa 21 poenom, Luka Jovičić je upisao 15, a Mićo Milovanović 13 poena.

Sinaček je kod Čeha postigao 24 poena.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)