Košarka

Beograd želi F4 Evrolige naredne sezone: Dva rivala ima prestonica Srbije

Autor Nebojša Šatara

Evroliga bi treći put u osam godina mogla da ima svoju završnicu u Beogradu!

Izvor: MN PRESS

Beograd bi mogao da dobije organizaciju narednog F4 Evrolige, prenose španski mediji! Kako navode dobro obaviješteni izvori Beograd je uz Barselonu i Abu Dabi jedan od tri grada koji su se već preporučili za naredni F4. Navedeno je još ranije daje Abu Dabi probao da dobije organizaciju Fajnal fora za nekoliko sezona, ali da Evroliga okleva jer nije sigurna kako bi to prošlo kod košarkaške publike. 

Vidjeli smo da sa Fajnal forom u Londonu nije bilo dovoljno publike u polufinalima pa to spriječava Evroligu da povjeri ovaj događaj bogatim Arapima. Što se Barselone tiče plusevi su to što grad ima ogromno iskustvo u organizovanju velikih događaja pa je tako bilo organizacije Olimpijskih igara, Svjetskih prvenstava, Eurobasketa kao i prethodna tri Fajnal fora Evrolige i mečeva NBA timova.

Što se Beograda tiče navodi se da je želja samog grada da organizuje završnicu Evrolige ogromna, a da su iskustva sa prethodna dva Fajnal fora održana u Beogradu sjajna. Za sada nema definitivnih rokova za to kada će se objaviti ko će biti naredni domaćin Fajnal fora. 

BONUS VIDEO: