• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi ubacio 38, Partizanu 35! Evroliga izabrala najboljeg - on je novi MVP evropske košarke!

Autor Dušan Ninković

Košarkaš Monaka Majk Džejms tek drugi Amerikanac sa MVP priznanjem u Evroligi.

 Majk Džejms je MVP Evrolige Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Evroliga je odlučila ko je bio najbolji u tekućoj sezoni - nakon što je Ćuš Mateo dobio priznanje za trenera godine, nagrada ide u ruke beku Monaka Majku Džejmsu, novom MVP-iju elitnog takmičenja evropskih košarkaških klubova! Amerikanac je bio izuzetno dobar pod komandom srpskog trenera Saše Obradovića, pa je po prvi put u karijeri prigrabio MVP priznanje u Evroligi i postao tek drugi američki igrač kome je to pošlo za rukom.

Džejms je ove sezone - računajući i plej-of - odigrao čak 39 mečeva u Evroligi, a prosječno je na terenu bio gotovo 32 minuta. Za to vrijeme bilježio je 17,9 poena, 5,1 asistencija, 4,1 skoka i 1,2 ukradenu loptu. Poenterski najbolji bio je na mečevima protiv Bajerna i Baskonije, pošto je tim timovima uspio da ubaci po 28 poena! Isticao se i protiv srpskih klubova.

Na mečevima protiv Crvene zvezde ubacio je 20 i 18 poena, dok je protiv Partizana postigao 19 i 16 poena. Nijednom u sezoni nije se dogodilo da meč ligaškog dijela takmičenja završi sa jednocifrenim brojem poena. Najslabiji je bio u 19. kolu protiv Olimpijakosa kada je postigao deset poena, a tek ga je Fenerbahče u drugom meču četvrtfinala spustio na osam poena.

MVP nagrada u Evroligi dodjeljuje se od sezone 2003/04, a u prve dvije sezone priznanje je dobijao američki košarkaš Entoni Parker iz redova Makabija. Kasnije su nagradu osvajali Teo Papalukas, Ramunas Šiškauskas, Huan Karlos Navaro, Miloš Teodosić, Dimitris Dijamantidis, Andrej Kirilenko, Vasilis Spanulis, Serhio Rodrigez, Nemanja Bjelica, Nando de Kolo, Serhio Ljulj, Luka Dončić, Jan Veseli, Vasilije Micić, Nikola Mirotić i Aleksandar Vezenkov. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC