Košarka

Nikola odmah ide na operaciju: Umjesto na NBA teren, Amerikanci ga šalju "pod nož"!

Autor Dragan Šutvić

Najveći srpski talenat neće igrati košarku čitave sljedeće sezone.

Izvor: MN PRESS

Najveći srpski talenat Nikola Topić stigao je u Oklahomu kao 12. pik na NBA draftu, zadužio je broj "44", mada je izvjesno da u njemu sledeće sezone neće igrati. Doskorašnji biser Crvene zvezde sjeo je za sto sa generalnim menadžerom Sem Prestijem i uživo su potvrdili raniji plan da Topić ovog ljeta bude podvrgnut operaciji ukrštenog ligamenta koljena, koji je povrijedio ove sezone nastupajući za crveno-bijele.

Sličnu situaciju Oklahoma je prošla sa Četom Holmgrenom, koji je takođe prije debitantske sezone išao na operaciju i oporavak od komplikovane operacije stopala. Operacija je prošla uspješno, a on se vratio poslije propuštene sezone spreman da zapne i odužio se Tanderima na strpljenju i vjeri u njega. Bio je jedan od boljih igrača tima u sezoni 2023/24, prosječno je postizao po 16,5 poena i svi u Oklahomi se nadaju da će sličan slučaj biti i sa Topićem. Uključujući i Nikolu.

"Zaista sam zahvalan zbog toga što imaju iskustvo sa Četom koji nije igrao u svojoj prvoj sezoni, pa pretpostavljam da će tako biti i sa mnom. Zaista, zaista sam zahvalan na šansi i daću sve da budem što bolja verzija samog sebe", rekao je eksplozivni srpski plejmejker.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!