• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se oglasila zbog Topića: Oklahoma rekla da neće igrati u NBA, crveno-bijeli otkrili šta će biti sa Nikolom!

Autor Dragan Šutvić

Neće igrati naredne sezone Nikola Topić za Oklahomu, ali ide u NBA.

 Crvena zvezda o Nikoli Topiću  Izvor: MN PRESS

Nikola Topić je izabran kao 12. pik na ovogodišnjem draftu, a nakon što su ga birali Oklahoma Siti Tanderi oglasila se i Crvena zvezda. Klub sa Malog Kalemegdana je čestitao svom košarkašu na odabiru tokom prvog dana drafta, ali i otkrio da on najvjerovatnije neće ostati u crveno-belom. 

"Dete Crvene zvezde, jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, i reprezentativac Srbije Nikola Topić, draftovan je u četvrtak kao igrač Crvene zvezde i 12. pik na draftu od strane ekipe Oklahome na NBA draftu koji se održava u Njujorku.Nikola je rođen u Novom Sadu 10.08.2005. godine, a prve košarkaške korake napravio je u novosadskom klubu "Defense" prije nego što se kao 14-godišnjak preselio u mlađe selekcije Crvene zvezde gdje je nastavio da se igrački razvija i tu sa kraćim prekidom proveo pune 4 i po godine! "Mali Top" je svoj talenat pokazao i briljantnim partijama na kvalifikacionom turniru u Beogradu Adidas Next Generation gdje je ubacivao i po 49 poena uz rekordan indeks 65, a sa sjajnim igrama u juniorskom timu nastavio je i na završnom turniru u Kaunasu. Bio je član selekcije Srbije do 16 godina, i član mlade reprezentacije Srbije. Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je sa 16 godina protiv ekipe Krke, dok je debi u Evroligi imao u Minhenu protiv Bajerna takođe sa 16 godina. Nakon kraće pauze, vratio se u svoju Crvenu zvezdu krajem 2023. godine i dao svoj doprinos i pored povrede kolena, da seniorski tim osvoji triplu krunu u upravo zaršenoj sezoni!", navodi se u tekstu Crvene zvezde. 

Iako je generalni menadžer Oklahome Sem Presti potvrdio da Topić neće igrati u narednoj sezoni u NBA ligi, to vjerovatno znači da će se posvetiti fizičkoj pripremi i oporavku od povrede. Crvena zvezda je u svojoj objavi otkrila da on neće biti dio kluba naredne sezone. 

"Izbor Nikole kao 12. pika na draftu je ujedno i najbolji plasman jednog igrača koji je ponikao, razvijao se pune 4 godine u našem klubu, i na kraju kao igrač Crvene zvezde i izašao na draft. KK Crvena zvezda Meridianbet koji će uvijek biti njegov klub i u kome su mu vrata uvijek otvorena, želi puno sreće, zdravlja i sportskih uspejha Nikoli Topiću u predstojećem periodu u kome će nastupati u NBA ligi", navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda. 

A evo i riječi generalnog menadžera Oklahome o talentovanom srpskom plejmejkeru.

"Odredićemo plan akcije u vezi sa povredom. Izuzetno smo optimistični u smislu toga šta smo vidjeli i mislim da ćemo uspjeti sve da riješimo, ali takođe očekujemo da neće igrati za nas sljedeće sezone", rekao je Sem Presti.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC