Košarka

Tristan Vukčević ipak ostaje u NBA ligi?

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Tristan Vukčević ima novu šansu u SAD

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji košarkaš Partizana Tristan Vukčević odigrao je 10 mečeva u prethodnoj NBA sezoni za Vašington Vizardse, a djelovalo je da se na tim mečevima nametnuo u najjačoj ligi. Ipak, prethodnih dana stigla je vijest iz Amerike da je Tristan otpušten, pa su se mnogi zapitali da li je to kraj karijere u NBA i da li se sprema povratak u evropsku košarku nekada najtalentovanijeg učenika Realove škole.

Čini se da su u srijedu uveče stvari postale jasnije. Novinar Majkl Skoto, koji je prije nekoliko dana otkrio detalje o raskidu saradnje, sada tvrdi da će Vašington i Tristan Vukčević potpisati novi ugovor. Ovog puta pod drugačijim uslovima - bivši košarkaš Partizana imaće "dvosmjerni" ugovor što znači da će povremeno igrati i u Razvojnoj ligi.

Ostaje da se vidi u kojoj će ligi Tristan provesti više vremena, ali je jasno da će dobrim partijama moći da se nametne za još mečeva u NBA. Uostalom, zbog toga je i otišao iz Partizana tokom prethodne sezone, kada je vidio da u crno-bijelom dresu neće uspjeti da se izbori za ulogu nosioca.

Tristan Vukčević je ponikao u Realu iz Madrida i bio je jedan od najtalentovanijih igrača u mlađim kategorijama španskog velikana, ali se preselio u Partizan kako bi dobio više minuta u seniorskoj košarci. Ni kod Željka Obradovića nije uspio da se potpuno nametne, pa se preselio na drugi kraj planete i Amerikancima pokazao da je za svoju visinu izuzetno dobar šuter.

(MONDO)

BONUS VIDEO: