• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tristan Vukčević dobija otkaz u NBA?

Autor Dragan Šutvić

NBA tim iz Vašingtona neće iskoristiti opciju da produži ugovor Vukčeviću.

 Tristan Vukčević dobija otkaz u NBA Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Talentovani srpski košarkaš Tristan Vukčević, nekadašnji igrač Real Madrida i Partizana, dobiće otkaz u NBA ligi! Navodno, Vašington Vizardsi ne žele da iskoriste opciju produžetka saradnje, po kojoj bi Vukčević u narednoj sezoni dobio 2,42 miliona američkih dolara, što bi Tristana učinilo dostupnim i za ostalih 29 timova u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Ostaje da se vidi da li Vašington planira u potpunosti da raskine saradnju sa doskorašnjim igračem Partizana ili će se nakon ovog razlaza igrač i tim dogovoriti oko novog ugovora, pod drugačijim uslovima. Vukčević je ostavio dobar utisak nakon odlaska u SAD, a Amerikance su posebno oduševili njegova fleksibilnost i odlični procenti u šutu za tri poena - iako ima 213 centimetara i uglavnom nastupa kao krilni centar ili centar.

Informacije o raskidu saradnje Vašingtona i Vukčevića prenio je američki novinar Majkl Skoto, a navijači Vizardsa odmah su se javili u komentarima i "zatražili" od svog omiljenog tima da mladom košarkašu ponudi novi dugogodišnji ugovor. Za sada nije poznato da li će neki drugi NBA tim pokušati da im pokvari planove i ukrade Tristana.

Tristan Vukčević je rođen u Sijeni, gdje je njegov otac Dušan proveo jedan dio igračke karijere. Između ostalog Dušan Vukčević igrao je i za Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Real Madrid... Sličan put imao je i Tristan, koji je pratio očevu karijeru. Ponikao je u redovima Olimpijakosa, zatim nastupao za Real iz Madrida gdje je smatran jednim od najvećih talenata evropske košarke, ali se tokom treće seniorske sezone preselio u redove Partizana.

Krilni centar bio je član crno-bijelih od januara 2022. do marta 2024. godine, kada je raskinuo ugovor i odlučio da se oproba u SAD. Nekoliko mjeseci ranije Vašington ga je izabrao kao 42. pika na NBA draftu, a zatim mu i dao šansu da se oproba protiv najboljih timova u ligi. Tristan Vukčević je u prethodnoj sezoni nastupio na 10 NBA mečeva, od kojih je na četiri bio starter. Prosječno je igrao 15,3 minuta, uz 8,5 poena, 3,6 skoka i 1,3 asistencije.

Vukčević ima veoma zanimljivo porijeklo i u budućnosti bi mogao da bude seniorski reprezentativac čak šest država! Pored Srbije tu su Bosna i Hercegovina na čijoj teritzoriji je rođen njegov otac, Švedska odakle mu je majka, Italija u kojoj je on rođen, kao i Španija i Grčka u kojima je proveo dio djetinjstva zbog karijere svog oca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC