Košarka

Partizan na korak od prvog Amerikanca ovog ljeta: Miškov klijent stiže kod Željka, da bude "zvijer" u reketu

Partizan je na korak od dovođenja Brendona Dejvisa, doskorašnjeg igrača Valensije.

Izvor: Michele Nucci/IPA Sport / ipa-ag / imago sportfotodienst / Profimedia

Partizan je u finalnoj fazi pregovora oko Brendona Dejvisa (32, 208 cm) i iskusni američki centar uskoro bi trebalo da postane član crno-bijelih. Šanse da se to dogodi značajno su povećane od kada je Valensija izgubila mesto u Evroligi, pa je Dejvisov zastupnik Miško Ražnatović saopštio da raskida ugovor sa klubom i da je slobodan u izboru nove sredine.

Kako prenosi "Mozzart Sport", Dejvis bi trebalo da bude primarna opcija Partizana na poziciji centra u novoj sezoni, tako da bi poslije serije odlazaka iz Humske trebalo da postane četvrto pojačanje Željka Obradovića. Prije toga je Partizan ozvaničio dolaske Vanje Marinkovića, Franka Nilikine i Ifea Lundberga, dok postoji i grupa igrača koji su na korak od prelaska u crno-bijele redove, ali klub još nije potvrdio da su potpisali.

U pitanju su Arijan Lakić, Mario Nakić, Isak Bonga, Tajrik Džons, Sterling Braun i Ajzeja Majk, a ostaje da se vidi i kojim će se redoslijedom njihovi potpisi ozvaničiti, odnosno da li će prednost možda čak dobiti Brendon Dejvis. Za sada nema informacija da je neki od pomenutih poslova propao.

(Mozzart Sport/MONDO)