Košarka

Nosiću majicu u čast Dejana Milojevića! Oglasio se Stiv Ker pred meč sa Srbijom: Deki, nedostaješ nam mnogo!

Autor Bojan Jakovljević

Stiv Ker potvrdio je da će na meču protiv Srbije nositi majicu "Brate" u znak sjećanja na Dejana Milojevića.

Izvor: Printscreen/YouTube/Golden State Warriors

Srbija će igrati protiv Amerike u grupi na Olimpijskim igrama, ali će prije toga da odigra prijateljski meč sa najvećim favoritima na takmičenju. U Abu Dabiju će u srijedu od 18 časova igrati sa timom Stiva Kera. Dan ranije odmjeriće snage sa reprezentacijom Australije.

Uoči spektakla sa medijima je razgovarao Stiv Ker. Selektor američkog tima je prvo potvrdio da će na tom meču da nosi majicu u znak Dejana Milojevića koji je preminuo 17 .januara.

"Deki je bio nevjerovatan prijatelj, trener, muž i otac. Svakog dana mislim na njega. Protiv Srbije nosiću svoju 'Brate' majicu njemu u čast. Pričaću i sa ljudima iz reprezentacije Srbije, siguran sam da će Dejan da bude jedna od tema, svima nam mnogo nedostaje", rekao je Ker, a prenosi "Mozzartsport".

Nezaobilazna tema bio je pokušaj atentata na Donalda Trampa. 

"Saznao sam za to na porodičnom grupnom četu, vidio sam poruke, pogledao sam po medijima šta se dogodilo, tužan momenat. Dvoje ljudi je preminulo, ovo je samo još jedan primjer političke slike i kulture upotrebe oružja. Jedan dvadesetogodišnjak rukovao je oružjem i pokušao da ubije nekadašnjeg predsjednika. Plašim se da pomislim kuda sve ovo vodi. Zato je važno da budemo još više ponosni što predstavljamo Ameriku na Olimpijskim igrama, da pokažemo ljudskost i da to učinimo na dostojanstven način. Ovo što mi radimo ovdje je trivijalno u poređenju sa dešavanjima u našoj zemlji. Probaćemo da predstavimo našu zemlju u najboljem svjetlu", zaključio je Ker.

(Mozzartsport/MONDO - N. S.)