Košarka

Drim-tim pregazio sve i stigao do Srbije! Sa 122 poena umarširao u polufinale Olimpijskih igara

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija Sjedinjenih Država ubjedljivo pobijedila Brazil i zakazala duel protiv Srbije u polufinalu Olimpijskih igara!

Izvor: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Reprezentacija SAD pobijedila je Brazil 122:87 i ušla u polufinale Olimpijskih igara protiv Srbije, koje će biti odigrano u četvrtak. U prvom polufinalu tog istog dana igraće Njemačka i Francuka.

Lebron Džejms doživio je povredu oka koja ga sigurno neće spriječiti da i u četvrtak zauzme svoje mjesto lidera reprezentacije i da se suprotstavi Srbiji. Biće to treći duel dva tima ovog ljeta, nakon što su u prethodna dva Amerikanci ubjedljivo pobijedili - i u pripremnoj u Abu Dabiju i u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Lilu.

Američki šuter Devin Buker ubacio je 18 poena, Entoni Edvars pratio ga je sa 17, u Francuskoj omraženi centar Džoel Embid dodao je 14, a Entoni Dejvis ubacio je 13. Kevin Durent je za 20 minuta postigao 11 poena pez previše insistiranja na šutevima (4/8 iz igre), a Lebron Džejms je čuvao snagu i odigrao samo 16 i po minuta, tokom kojih je postigao 12 poena. Sa povrijeđenim okom nije nastupao, mada je vjerovatno da bi i u takvom stanju izašao na parket, da je bilo potrebe.

Sa druge strane, tim Aleksandra Ace Petrovića predvodio je Partizanov (krilni) centar Bruno Kaboklo, strijelac čak 30 poena. Ipak, očekivano je meč protekao samo u znaku jednog tima, koji se apsolutno pitao za sve.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!