• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidio koš Nikole Jokića i odmah dao otkaz! "Mislio sam da imamo tim za osvojimo zlato"

Autor Mladen Šolak

Nikola Jokić šokirao je Australijance košem za pobedu i izazvao velike promjene u protivničkoj reprezentaciji

 Selektor Australije dao ostavku poslije poraza od Srbije Izvor: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia

Brajan Gordžijan je rođen u Americi, ali je australijska košarkaška legenda i najuspešniji trener u košarci te zemlje. Još od 1988. godine, kada je dobio prvi trenerski posao u Melburnu, gradio je karijeru u Australiji i upravo je završio drugio selektorski mandat.

U prvom, početkom vijeka, vodio je Australiju na Olimpijske igre u Atini, a u drugom, započetkom u novembru 2020. donio je svojoj zemlji prvu olimpijsku medalju - bronzu u Tokiju. U Parizu nije uspio da ponovi taj uspjeh jer su ga Srbi zaustavili, fenomenalnim košem Nikole Jokića u posljednjem minutu produžetka.

Australijancima teško pao poraz

"Mislio sam da imamo tim da osvojimo ovaj turnir. I dalje vjerujem u to. Odluka na ovom turniru svede se na jedan ili dva posjeda i to pokazuje koliko nema prostora za grešku. Volim svoje saigrače, svoju zemlju, naše trenere. Svi smo tako mnogo uložili u ovo i mislim da smo zaslužili više. Naši navijači su zaslužili bolje. Ovo je teška pilula za progutati. Sada moramo da čekamo četiri godine", rekao je Džoš Gidi, najbolji australijski košarkaš. 

Srbija će u četvrtak igrati u polufinalu protiv pobjednika duela Sjedinjene Države - Brazil, dok će u drugom polufinalu igrati Njemačka i Francuska, koja je eliminisala Kanadu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Elony

Ko je dao otkaz?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC