Košarka

Pogledajte sramotno ponašanje Nijemaca: Izgubili bronzu protiv Srbije, pa šokirali sudije (video)

Da li je moguće da su se Nijemci poslije svega žalili na suđenje kod arbitara? Protiv Srbije koja je najviše oštećena na cijelom turniru...

Izvor: RTS1/Printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pobijedivši svjetskog šampiona Njemačku 93:83. Na taj način, "orlovi" su uspjeli da sjajan nastup na Igrama uveličaju i odličjem oko vrata, iako su u posljednje dvije utakmice imali katastrofalno suđenje.

Posebno se to odnosi na polufinale protiv Sjedinjenih Američkih Država, kada je većina odluka arbitara išla na stranu NBA zvijezda. Uprkos protestu srpskog tima, nije se mnogo promijenilo ni u meču za treće mesto sa Nijemcima, naročito u drugom poluvremenu kada su naši igrači bili potpuno izgrebani zbog duela u kojima nisu dosuđeni faulovi. Na kraju su Srbi izveli svega 19 slobodnih bacanja, dok su Nijemci imali 15... 

Ni to nije spriječilo Nijemce da poslije meča burno protestuju kod sudija. Dok je Svetislav Pešić prišao i čestitao na urađenom na turniru, košarkaš "pancera" Moric Vagner se ponio potpuno drugačije. Pogledajte kako je to izgledalo:

Moric Vagner je sarkastično prišao svakom od trojice sudija, pružio im ruku i evidentno nezadovoljan suđenjem pokušao je to da im stavi i do znanja. Čitav meč je protestovao i očekivao da će mu svirati faulove kao NBA zvijezdama, što nije, a samo na sebe može da se ljuti jer je šutirao 5/14.

Pogledajte i slavlje srpskih košarkaša nakon pobjede Srbije u Parizu: