Košarka

"Budžet veći nego prošle sezone, tek ću otkriti šta su ambicije!" Oglasio se Ostoja Mijailović, zagolicao maštu

Autor Bojan Jakovljević

Ostoja Mijailović se oglasio poslije skupštine KK Partizan

Izvor: MN PRESS

KK Partizan duelom sa Borcem od 20 časova u Čačku počinje novu sezonu, a na skupštini kluba je pred početak nove takmičarske godine govorio predsjednik kluba Ostoja Mijailović. On je objasnio o čemu je bilo riječi i prije svega pričao o budžetu kluba. Navedeno je klub raspolaže sa nešto više novca nego prošle sezone. 

"Skupština je bila redovna, godišnja. Usvojili smo izvještaj o radu, pričali smo o stanju u klubu, kako smo bili zadovoljni i nezadovoljni prošlom sezonom. Govorilo se o ciljevima za narednu. Jako je važno da smo usvojili budžet za sljedeću sezonu, koji je nešto malo veći od prošlogodišnjeg. Otprilike tu negdje", rekao je Ostoja Mijailović. 

Naglasio je da Partizan želi da raste ne samo u košarkaškom smislu nego i kao organizacija. 

"Nama je jako važno da prihodi kluba nastavljaju da rastu. Radimo na izgradnji našeg sistema, jačamo mendžment, strukturu, rastu nam prihodi od karata, privatnih sponzora… Država je ispoštovala sponozorstva kao i prethodnih godina. Finansijski smo stabilan klub u ovom trenutku."

Crno-bijeli sada nemaju dugovaranje prema igračkom kadru iz prethodnih sezona i naveo je Mijailović da je sveukupno sanirano oko sedam miliona duga. 

"Konferenciju za medije sam odložio za nekih mjesec, dva dana dok se ne dese neke važne stvari u klubu, o kojima u ovom trenutku ne bih više govorio. Ono što je moja želja jeste da klub bude potpuno finansijski stabilan. Podnijeti su izvještaji. Isplaćena su dugovanja naslijeđena van poreskog duga, a tiče se bivših igrača, trenera… Iznos od oko sedam miliona evra je potpuno saniran", nastavio je Mijailović.

Na kraju je istakao da će na konferenciji za medije koja će uskoro biti održana otkriti mnogo više.

"Imamo visoke ambicije za sljedeću sezonu, ali o tome ću više govoriti na konferenciji za medije. Mislim da smo napravili dobar tim, stručni štab radi svoj posao kvalitetno. Trener je produžio ugovor na dvije godine, sportski direktor na godinu dana, tako da nastavljamo da radimo", zaključio je Mijailović.