Košarka

Jokićev klub krenuo pobjedom u ABA 2 ligi!

Autor Dragan Šutvić

Klub Nikole Jokića KK Džoker pobijedio na startu druge ABA 2 lige, na debiju u ovom takmičenju.

Izvor: ALEX PLAVEVSKI/EPA

Somborski klub Džoker, inače u vlasništvu Nikole Jokića i njegovog oca Branislava, prihvatio je poziv da igra u ABA 2 ligi nakon odustajanja srpskih klubova od ovoga takmičenja. Iako je sve bilo iznenada za Somborce, uspjeli su da na debiju u regionalnom takmičenju dođu do pobjede i to nad Podgoricom u gostima - 79:76 (26:18, 22:22, 11:22, 20:14).

Somborci su odlično ušli u meč i uprkos padu u trećoj dionici, uspjeli su da zadrže stabilnost. Podgoričani su serijom od 5:0 stigli na pola koša razlike na četiri sekunde prije kraja, ali je nakon faula nad Žigom Jurčekom - potvrđena pobjeda Džokera sa "penala". Na taj način otpočelo je veliko slavlje Somboraca, a vjerujemo i najboljeg košarkaša Nikole Jokića koji je sve pratio iz Emirata, gdje se trenutno nalazi sa Denverom.

"Prije svega hvala domaćinu na sjajnoj organizaciji, izuzetnom gostomprimstvu i sigurno da ćemo se truditi da vratimo istom mjerom. Nisam dugo bio u Podgorici i drago mi je da sam vidio stare prijatelje. Iako je prvo kolo, prava prvenstvena utakmica. Imali smo mnogo tehničkih grešaka, a sigurno da moramo da naučimo da ne smijemo da tako lako da ispustimo prednost. Čestitam Podgorici na dobrom meču, energiji, odnosu, ali je na kraju odlučila nijansa, tako da je Podgorica pobijedila ne bi bilo nezasluženo", poručio je trener somborskog kluba Željko Lukajić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!