Košarka

Tračak nade za Zvezdu i Petruševa: Barcokas otkrio dobre vijesti za crveno-bijele

Milutinov i Fal će uskoro biti spremni, a šta to znači za Filipa Petruševa i Crvenu zvezdu?

Izvor: MN PRESS

Cijelo ljeto je trajala saga oko eventualnog povratka Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu, ali se to na kraju nije desilo. Krilni centar reprezentacije Srbije ostao je u Olimpijakosu, a i ako je tim iz Pireja razmatrao da ga pusti da ode sve je to palo u vodu kada su krenule povrede. Prvo se povrijedio Mustafa Fol, pa onda i Nikola Milutinov i praktično je ostao bez centara Jorgos Barcokas.

Ipak, iskusni grčki stručnjak sada je donio dobre vijesti za navijače svog tima. Obojica povrijeđenih visokih igrača su bolje i vrlo su blizu povratka. Srpskog reprezentativca je mučila povreda stopala, a Fal je polomio metatarzalnu kost. Nakon mučenja sa Lavriom u domaćem prvenstvu otkrio je Barcokas da se oni vraćaju u tim naredne nedjelje.

"Činjenica da smo igrali bez dvojice centara, koji će se vratiti sljedeće sedmice, ne može da bude opravdanje. Igrali smo dobro na trenutke, ali moramo da budemo konstantniji i da igramo dobro na duži period. Imamo talenat, imamo i dobar tim. Moramo da budemo na nivou višem od ovog na kome smo sada, da bismo bili konkurentni. Kada ne igrate dobro, svi počinju da sumnjaju u vas. Pobjede donose samopouzdanje. To je proces, znamo, imamo dovoljno novih lica i nastavićemo da radimo", poručio je Barcokas.

Osim njih dvojice Olimpijakos ispod koša kao peticu ima još samo Mozesa Rajta koji je dijelio minutažu na centarskoj poziciji sa Petruševom. Kada se vrate Milutinov i Fal vratiće se Petrušev na četvorku gdje svoje minute ima Saša Vezenkov, a tu je i Alek Piters. Vidjećemo da li će to značiti da će se otvoriti neki prostor za pregovore sa Crvenom zvezdom oko eventualnog transfera.