• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobi se vratio i dominirao u Evroligi, Fener pobijedio: Petruševa nije imao ko da isprati u završnici

Autor Dragan Šutvić

Fenerbahče je pobijedio Olimpijakos u prvom kolu Evrolige.

 Evroliga Fenerbahče pobijedio Olimpijakos Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Fenerbahče je slavio na domaćem terenu, a u Ulker areni pao je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige - Olimpijakos. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su slavili 82:71, meč je obilježila povreda Skotija Vilbekina, ali i odlična rola srpskog centra Bobana Marjanovića

Litvanski trener je poklonio potpuno povjerenje Bobanu Marjanoviću, u to smo mogli da se uvjerimo i u pripremno periodu, ali pokazao je da računa na njega i kada je Evroliga u pitanju. Izgledalo je kao neočekivani potez, ali se ispostavio kao dobra odluka za tursku ekipu da bivši igrač Dalasa bude dio startne petorke. U energetski zahtjevnom meču Marjanović je upisao prve poene za Fener, tako da su plavo-žuti već u prva tri minuta imali 6:2 zahvaljujući srpskom centru.

Centar iz Boljevca dugo nije imao veliku minutažu, ali je u prvom kolu najprestižnijeg takmičenja u Evropi dokazao da ga to nije omelo da ostane u sjajnoj formi. Meč je završio sa osam poena, odnosno četiri od sedam iz igre i četiri skoka za 16 minuta. Ipak, trener domaće ekipe nije dao prostora Marjanoviću u neizvjesnoj završnici, pa su ga pri samom kraju meča na tabeli najefikasnijih prestigli Kolson i Hejs-Dejvis. Marko Gudurić je meč završio sa četiri poena, dvije asistencije i jednim skokom. 

Na drugoj strani, reprezentativac Srbije Filip Petrušev je zabilježio devet poena i dva skoka za 18 minuta. Mogao je da bude heroj utakmice bivši igrač Crvene zvezde, pošto je početkom odlučujuće dionice svoj tim doveo do samo koša zaostataka (65:63). Seriju koju je Petrušev poveo je ispratio jedino Mekisik za nerešen rezultat, ali je goste odmah sačekao odgovor Boldvina i Kolsona za blagu, ali značajnu prednost Fenera 73:65. Ovo je bilo dovoljno da domaćin rutinski privede meč kraju. 

Da rezimiramo listu strijelaca, kod pobjednika najbolji su bili Boldvin (19, 7as, 5sk) i Hejs-Dejvis (15), dok su se na drugoj strani istakli Rajt (15, 7sk) i Mekisik (13), dok je povratnik iz NBA lige Saša Vezenkov meč završio sa 11 poena.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC