Košarka

Kajri Irving mijenja reprezentaciju!

Autor Nebojša Šatara

Kajri Irving bi mogao da obuče dres reprezentacije Australije na narednim Olimpijskim igrama.

Izvor: Profimedia

Kajri Irving ove godine nije bio uvršten u selekciju SAD na Olimpijskim igrama u Parizu. Stiv Ker nije iskoristio igrača Dalasa, pa bi zbog toga momak rođen u Melburnu mogao da obuče dres reprezentacije Australije na predstojećim Igrama.

Ova vijest možda ne bi začudila javnost da Irving već nije bio dio reprezentacije Amerike, sa kojom je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2014. koje je održano u Španiji. Na istom turniru bio je proglašen i za najkorisnijeg igrača. Dvije godine kasnije, ponovo je bio dio tima kad je SAD potvrdio svoju dominaciju i postao olimpijski šampion u Riju 2016, tad su savladali reprezentaciju Srbije u finalu.

Zanimljivu vijest je prenio novinar Atletika Sem Amik, a još zanimljivija je činjenica da će Irving na predstojećim Igrama imati 36 godina.  

Irving je postao saigrač Luke Dončića 2023, a prethodno je nosio dres Bruklina (2019-2023), Bostona (2017-2019) i Klivlenda (2011-2017) sa kojim je i imao najuspješniju seznu 2015/16. kad je tim iz Ohaja postao šampion NBA lige. U sezoni za nama Irving je prosječno bilježio 25,6 poena, pet skokova i 5,2 asistencije za 35 minuta na terenu. 

BONUS VIDEO: 

(MONDO)