Košarka

"Ne smije to da nam se dogodi ni na minut": Sferopulos oprezan, progovorio o Nedoviću i Teodosiću

Autor Dragan Šutvić

Janis Sferopulos je pred meč sa Fenerbahčeom pričao o Nemanji Nedoviću, Milošu Teodosiću i planu igre.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda putuje u Tursku i tamo će odmjeriti snage sa Fenerbahčeom u Evroligi. Oba tima imaju maksimalan učinak (2-0) na startu nove sezone. Poznato je da za domaći tim neće zbog povreda igrati Skoti Vilbekin i Marko Gudurić, dok je u srpskoj ekipi pod upitnikom Nemanja Nedović.

Pred odlazak u Istanbul trener crveno-bijelih Janis Sferopulos pričao je baš o njemu.

"Nedović će pokušati da trenira danas. Ne znamo kako će ići. Idemo postepeno, ide sa nama u Tursku, odlučićemo pred utakmicu da li će igrati. Nećemo da rizikujemo povredu. Ima manju povredu, ne želimo da pogoršamo stanje povrede i da ga izgubimo na duži period. Vidjećemo kako je u posljednjem trenutku", rekao je Sferopulos.

Još jedna dobra vijest je povratak Miloša Teodosića koji je bio suspendovan za prve dvije evroligaške utakmice.

"Miloš je uvijek veoma važan za tim jer je kvalitetan igrač, može da da nešto dodatno timu. Dodaćemo ga u rotaciju i želimo da pomogne svima svojim iskustvom i kvalitetom, da poboljša našu igru."

Grčki stručnjak zna šta njegovi izabranici moraju da urade za dobar rezultat.

"Igramo protiv Fenera u Istanbulu, imaju dvije pobjede, odličan su tim, sa punim sastavom. Možda imaju neke povrede, ali su kvalitetni i imaju iskustvo i odlične igrače. Znamo šta moramo da radimo, da budemo koncentrisani na svoj plan. Imaju glasne navijače, ne smijemo da izgubimo koncentraciju ni na minut ili dva. Moramo da se držimo plana i da poštujemo to na terenu."

Prošle sezone je Zvezda dobila Fenerbahče u obje utakmice, pa je Grk upitan da li je to recept.

"Ne. Prošla sezona je prošla, ovo je nova sezona. Drugačije okolnosti. Sve utakmice su drugačije. Ne vjerujem u tradiciju i prošlost. Vjerujem samo u sadašnjost, moramo da ostanemo fokusirani. Nova sezona, nova utakmica, sve je moguće. Zato je za uspjeh potrebno da pratimo plan igre u što većem procentu", zaključio je Sferopulos.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!