ABA liga

Igokea m:tel se nada prekidu crne serije: Sa puno energije, čvrstine i agresivnosti protiv Cedevite Olimpije

Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee m:tel u petak (17.00) ugostiće Cedevita Olimpiju na otvaranju petog kola ABA lige.

Izvor: ABA liga/KK Igokea/Marija Vuruna

Igokea m:tel i Cedevita će juriti svoju treću ovosezonsku pobjedu u regionalnom takmičenju s obzirom da su oba tima na omjeru od po dva trijumfa i poraza.

"Igosi" su slavili u prva dva meča na gostovanjima u Splitu i Zadru, pa zabilježili dva poraza, posljednji ubjedljivo od Crvene zvezde, dok je kod Cedevite bilo obrnuto - prvo su krenuli porazi od FMP-a i Dubaija, pa dvije vezane pobjede nad Mornarom i Splitom.

Igokea m:tel je u negativnoj seriji i zbog poraza od Vircburga u FIBA Ligi šampiona, a takođe imaju negativan omjer sa slovenačkim predstavnikom u međusobnim mečevima.

U dosadašnjih šest duela u Laktašima, uspješniji su gosti sa četiri pobjede, dok je Igokea m:tel dosad samo dva puta trijumfovala nad Cedevitom Olimpijom. U ukupnom omjeru, devet puta su slavili košarkaši Cedevite Olimpije.

Trener šampiona Bosne i Hercegovine Nenad Stefanović istakao je da želi da njegov tim odigra dobru utakmicu i zabilježi pozitivan rezultat.

"Očekuje nas utakmica na domaćem terenu protiv odlične ekipe Cedevite, koja iako bez glavnog trenera pod vođstvom Đoleta Adžića igra jako dobro, disciplinovano i sa vrlo jasnom idejom svaku utakmicu. Naša želja je da poslije malo težeg rasporeda gdje smo u 10 dana imali četiri utakmice odigramo dobar meč na svom terenu sa puno energije, čvrstine i agresivnosti. Osvježili smo se u ovih četiri - pet dana, dobro pripremili i nadam se pozitivnom ishodu", rekao je Stefanović i pozvao publiku da dođe u dvoranu i podrži ekipu u što većem broju.

Bek "Igosa" Vasilije Pušica se takođe nada pobjedi poslije tri vezana poraza u svim takmičenjima.

"Jako bitna utakmica. Pred nama je ekipa koja u dosadašnjem dijelu sezone, prije svega u Evrokupu, jako iskusna i fizički snažna ekipa. Na nama je da pokažemo bolju igru nego prošli vikend i nadamo se pobjedi pred našim navijačima", rekao je igrač Aleksandrovčana.

Strateg Ljubljančana Đorđe Adžić rekao je da poštuje Igokeu m:tel, koja je dobro ukomponovana ekipa.

"Imaju iskusne igrače poput Dragana Milosavljevića i Marka Jeremića, u odnosu na prošlu sezonu imaju i vrlo dominantnog centra u Terelu Karteru, a na poziciji organizatora igre imaju Brajsa Džonsa. Utakmica pod vodstvom trenera Nenada Stefanovića uvijek je puna pikenrola, trčanja i otvorenih šuteva za tri poena te, što nam je ove sezone stvaralo probleme, napadačkih skokova. Moramo iskoristiti pozitivnu energiju iz posljednja dva susreta, a ujedno tražiti najbolje moguće rješenje u napadu, s obzirom na stanje na parketu", izjavio je Adžić.

(MONDO)