Košarka

"Majko moja, pogledajte, ovo je religija": Zvezdini navijači ostavili španskog komentatora bez teksta u Areni

Navijači Crvene zvezde napravili su atmosferu za nezaborav protiv Barselone. Gosti iz Španije su ostali bez teksta.

Izvor: MN PRESS

Komentatori u Španiji bili su oduševljeni ambijentom na utakmici Crvena zvezda - Barselona u Beogradskoj areni. Dok je meč počinjao, u šoku su gledali oko sebe, a jedan među njima je ostao bez teksta kada je sve počelo da se trese od pjesme Delija i podrške igračima u crveno-bijelom.

"Evo Huana Nunjeza koji će početi kao starter. Ova utakmica je njegovo vatreno krštenje na ovom terenu", rekao je španski komentator najavljujući meč, dok je temperatura oko njega rasla.

"Kakav ambijent i kakva scena. Kakva scena! Gledajte kako grmi Beogradska arena, majko moja! Kako se na srpskom kaže? Ovo je impresivna slika, ovo ne može da se objasni. Slušajte kako doživljavaju košarku u ovoj zemlji, prava religija!", vikao je Španac.

Pogledajte i poslušajte.

Sigurno jedna od najboljih utakmica ove sezone Evrolige odlučena je dramatično, u produžetku, majstorskim potezima Kevina Pantera i prava je šteta što su sjenku na takav spektakl bacili arbitri svojim ogromnim greškama na štetu oba tima.

Ipak, to što su arbitri Robert Lotermozer, Mikele Rosi i Vasiliki Čaruša upropastili završnicu, griješili, "vadili se", pa opet griješili, neizbježno će pasti u drugi plan, prije svega zbog sjajne igre obje ekipe, a onda i zbog ambijenta u kojem je meč odigran.

Navijači Crvene zvezde su posebnom koreografijom uljepšali početak derbija, jer su gledaoci u Areni dobili instrukcije od njih da uđu na određeni sajt i da skeniranjem QR koda na ekranima emituju sliku koja je učinila dvoranu crveno-bijjelom. Pogledajte:

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je dramatično izgubila u završnici meča, a u buci Beogradske arene posebno je bio inspirisan doskorašnji kapiten Partizana i meč-viner, Kevin Panter. 

Bonus video: Pogledajte koreografiju navijača Zvezde