• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nedostaje Crvenoj zvezdi? Aco Petrović primijetio jedan važan detalj u porazu od Barselone

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaški stručnjak Aco Petrović je prokomentarisao igru Crvene zvezde protiv Barselone.

 Aco Petrović o porazu Crvene zvezde od Barselone Izvor: MN PRESS

Zvezda je upisala prvi poraz u Evroligi i ujedno ostvarila polovičan učinak u prvom duplom kolu ovog takmičenja. U petak veče je u prepunoj Beogradskoj areni, u produžetku, izgubila od Barselone (94:98). Utakmica je bila ujednačena, o čemu govori i podatak da nijedna ekipa nije imala veću prednost od devet poena... Što svakako nije dovoljno kad preko puta sebe imate razigrane momke iz Španije. Nakon što su se slegle misli, košarkaški trener Aco Petrović je iznio kratku analizu.

Poslije nekoliko mečeva u kojima nije imao zapaženu ulogu bilo je lijepo vidjeti da je Jago dos Santos opet onaj stari - meč je završio sa 23 poena i sjajnim procentima šuta. Ipak, dobra igra Brazilca kao da je isključila podjednako dobru igru ostalih bekova, a to je primijetio i on.

"Ono što je tokom sezone ogromna prednost u okviru jedne utakmice pretvara se u otežavajuću okolnost. Imati u postavi tri sjajna igrača (Kenan, Nedović, Teodosić) na istoj poziciji, dovodi do toga da ni jedan od njih ne uhvati kvalitetan ritam - sedam koševa zajedno", napisao je na tvom tviter nalogu selektor Brazila.

"Teodosić igra u tandemu"

Dakle, Janis Sferopulos na bekovskim pozicijama na raspolaganju ima Jaga Dos Santosa, Kodija Milera-Mekintajera, Miloša Teodosića, Nemanju Nedovića, i Ajzeu Kenana... Primjera radi, Jago je na terenu proveo 25 minuta, Kenan 19, Miler-Mekintajer 18, a Nedović i Teodosić po 11. Ali se za to vrijeme nije osjetio značajan učinak, Kodi očigledno još uvijek pronalazi ritam, pa je u ovom meču postigao sedam poena, dok je u pobjedi nad Fenerom doprinio sa osam.

Potom su izostali poeni Nemanje Nedovića koji je jedini poen postigao sa linije penala poslije tehničke greške koja je dosuđena klupi Barselone, dok je u utakmici sa turskom ekipom ubacio 17 uz tri asistencije i dva skoka. Doduše, tada je na terenu proveo duplo više minuta. Takođe, više se očekivalo i od Kenana, poslije sjajnih rola protiv Pariza i Baskonije u mečevima sa Fenerom i Barselonom upisao je svega po tri poena i oba meča su obilježili katastrofalni procenti šuta - 13 odsto iz igre u susretu sa ekipom iz Istanbula i 17 protiv rivala iz Španije.

I da, Teodosić možda nije imao svoju klasičnu plejmejkersku ulogu, ali je nastavio da razigrava saigrače. S obzirom na to da u prva dva kola nije mogao da izađe na teren, u posljednje dvije utakmice je ukupno upisao pet poena, ali i šest asistencija. U utakmici protiv Fenera Teodosić je igrao sedam minuta, dok je protiv Barse na terenu bio 11. Zbog toga je Petrović još dodao: "Pa, Teodosić je svoje minute igrao u paru ja Jagom ili Miler-Mekintajerom", zaključio je košarkaški trener.

Zvezdu očekuje teško gostovanje u Podgorici protiv ekipe Budućnosti, meč je na programu u ponedjeljak 21. oktobra od 19 časova. Crnogorska ekipa igra sjajno i nalazi se na vrhu tabele regionalnog takmičenja sa četiri pobjede. Što se Evrolige tiče ekipa sa Malog Kalemegdana će se u petom kolu sastati sa Realom u Madridu u četvrtak od 20.45. Kraljevski klub se nalazi u lošoj formi, upisao je svega dvije pobjede - protiv Partizana i Panatinaikosa, ali je poražen od Baskonije i Bajerna.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC