Košarka

"Posljednji napad? Reći ću vam samo ovo": Lundberg poslije poraza Partizana progovorio o spornoj situaciji

Autor Bojan Jakovljević

Ife Lundberg pričao je sa novinarima poslije poraza Partizana od Virtusa.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Bio je Partizan blizu da upiše i treću uzastopnu pobjedu u Evroligi, ali je na kraju ostao bez nje. U dramatičnoj završnici izgubio je od Virtusa u beogradskoj Areni (70:69). Frenk Nilikina promašio je šut za pobjedu uz zvuk sirene.

Neposredno prije svega toga Ife Lundberg imao je priliku da možda i riješi meč. Krenuo je u prodor, promašio je, sudije se nisu oglasile. Zbog toga je protestovao i Željko Obradović na konferenciji za medije. Poslije meča je Danac stao pred novinare i prvo pitanje bilo je baš o tome detalju. "Išao sam agresivno na koš i znate... promašio sam. Reći ću samo to", pojasnio je Lundberg.

Na pitanje šta je odlučilo dao je znatno detaljniji odgovor. I pogled na statistiku sve kaže, Virtus je imao 34 skoka od čega 15 u napadu.

"Naš nedostatak fokusa u veoma važnim momentima meča. Dozvolili smo im previše ofanzivnih skokova što je dovelo do otvorenih šuteva za tri poena. Nismo dobro zatvarali u odbrani, imali su nekoliko lakih poena na obruču. Defanzivan fokus nije bio onakav kako smo očekivali i kako želimo da predstavljamo Partizan. U isto vrijeme je nešto iz čega ćemo izvući pouke. Tako je, kako je."

Svjestan je i on da crno-bijeli moraju bolje u tom segmentu igre, bilo je problema sa skokom i u prethodnim mečevima. Šta je rješenje?

"Moramo da stavimo više tijela, da fizički budemo jači, da shvatimo da sva petorica igrača na terenu moraju da igraju odbranu. Ne da jedan ili dvojica idu na skok, već svi. Posebno protiv ovakvog tima gdje i igrači sa perimetra idu na skok u napadu. Moramo da poboljšamo to", zaključio je Lundberg.