Košarka

Mega: Partizan prava prilika da vidimo gde smo u odnosu na najjače ekipe

Autor mondo.rs

"Protiv Partizana moramo da odigramo agresivno u odbrani uz veliku energiju na terenu, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo", istakao trener Mege Dejan Milojević

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Mege imaće ozbiljnu proveru u petak u 10. kolu ABA lige, kada im gostuje ekipa Partizana.

Dejan Milojević kaže da će to biti prilika da vide gde se trenutno nalaze u odnosu na najjače ekipe u ligi.

"Dočekujemo Partizan koji ima izuzetno kvalitetnu ekipu i dubok roster. Jedni su od favorita za osvajanje ABA lige i ovakve utakmice su odlične za nas da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najjače timove", naveo je trener Mege.

Mega je u prošlom kolu ostvarila prvu pobedu u gostima ove sezone, a drugu ukupno, kada je u Laktašima pobedila Igokeu trojkom Blaža Mesičeka u poslednjoj sekundi.

"Nama je mnogo značila pobeda u Laktašima u prošlom kolu, kao i način na koji smo došli do nje, i sigurno je da smo se kao ekipa dodatno podigli. Protiv Partizana moramo da odigramo agresivno u odbrani uz veliku energiju na terenu, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo. Sigurno je da želimo da se predstavimo u što boljem svetlu i verujem da će publika u hali imati priliku da uživa u dobrom meču", istakao je Milojević.

Mega i Partizan su se do sada sastali 12 puta u ABA ligi uz skor 10-2 za Partizan. Poslednji put su se ove dve ekipe sastale u četvrtfinalu ovogodišnjeg ABA Superkupa kada je Partizan slavio sa 86:73.

Luka Ašćerić navodi da je ključno da ne dozvole crno-belima da uvedu meč u ritam koji njima odgovara.

"Već se poznajemo sa Partizanom pošto smo igrali protiv njih na ABA Superkupu, ali će ovaj meč biti drugačiji. Partizan je kvalitetna ekipa koja može da bude dominantna ako uvede protivnika u svoj ritam. Na nama je da pokušamo kroz agresivnu odbranu i energiju da ih uvedemo u ritam koji nama odgovara. Pored toga, moramo biti skoncentrisani i poštovati dogovor iz svlačionice pošto ekipe kao Partizan kažnjavaju svaku grešku na parketu. Svakako ćemo dati sve od sebe da napravimo iznenađenje. Nadam se dobroj atmosferi i punoj hali u petak a mi ćemo pokušati da se odužimo na terenu", rekao je igrač Mege.

Duel Mega - Partizan igra se u petak od 20 časova uz direktan prenos na TV Arenasport 2, a sudije meča biće Jakub Zamojski (Poljska), Radoš Arsenijević (Srbija) i Branislav Mrdak (Srbija).

PAROVI 10. KOLA ABA LIGE

PETAK
Cibona - Igokea (17.00)
Mega - Partizan (20.00)

SUBOTA
Budućnost - Cedevita Olimpija (18.00)
Krka - Mornar (20.00)

NEDELJA
Crvena zvezda - FMP (18.00)

PONEDELJAK
Primorska - Zadar (18.00)

TABELA: Budućnost 8-1, Cedevita Olimpija 7-2, FMP 6-3, Partizan 6-3, Primorska 6-3, Crvena zvezda 5-4, Mornar 4-5, Cibona 4-5, Krka 4-5, Mega 2-7, Zadar 1-8, Igokea 1-8.