Košarka

Pobijedili Barsa i Asvel, gužva u vrhu, velika borba za plej-of!

Autor mondo.rs

Sjajna je bila Barselona protiv Panatinaikosa, dok je Asvel pobjedom nad Armanijem dodatno zakomplikovao bitku za jedno od prvih osam mjesta.

Izvor: MN PRESS

Asvel je iskoristio domaći teren i sigurno pobijedio Armani sa 89:82 (20:24, 18:21, 32:16, 19:21), čime je potpuno zakomplikovao situaciju u borbi za plej-of, jer je sada na tabeli velika gužva između petog i 15. mjesta!

Asvel sada ima šest pobjeda, koliko ima i Baskonija. Himki i Armani imaju po sedam, i oni su prvi "iznad crte" dok Panatinaikos i CSKA imaju po osam. Prava "žurka" nastaje od 11. mjesta, jer Olimpijakos, Crvena zvezda, Fenerbahče, Valensija i Bajern imaju po pet.

Asvel su do trijumfa predvodili Dejvid Lajti sa 19 i Džordan Tejlor sa 18 poena. 


Armani je imao nekoliko raspoloženih igrača: Luis Skola je postigao 14 poena, uz tri skoka i tri asistencije, dok je Serhio Rodriges dao 13. Arturas Gudaitis i Kaleb Tarčevski su dali po 12. Vladimir Micov odigrao je 24 minuta za milanski tim i za to vrijeme je imao učinak od sedam poena i pet skokova.

U velikom derbiju večeri, Barselona Svetislava Pešića je kod kuće pobijedila Panatinaikos sa 98:86 (28:23, 27:24, 16:18, 27:21) i tako zadržala priključak za liderima. Katalonski tim sada ima 10 pobjeda, koliko ima i drugoplasirani Real Madrid, dok je Efes prvi sa 11. PAO je ostao na osam trijumfa i nalazi se na petom mjestu.

Barselona je igrala strpljivo, pogotovo u odbrani i uspjela je da "slomi" Panatinaikos, a na kraju i ostvari razliku koja će joj sigurno donijeti samopouzdanje za predstojeće duele.

Sjajno veče imao je Nikola Mirotić, koji je predvodio svoj tim do pobjede sa 23 poena i sedam skokova. Malkolm Dilejni dodao je 17 poena, a Brendon Dejvis 12.

Najefikasniji u Panatinaikosu bio je Džimer Fredet sa 19 poena, dok je Nik Kalates ostvario "dabl-dabl" sa 13 poena i 13 asistencija, ali je slabo igrao u drugom poluvremenu.

"Svi smo srećni, igrali smo izuzuetnu košarku. Imali smo kontinuitet u odbrani, a u drugom poluvremenu i u napadu. Bili smo jako dobri večeras. Ponosan sam na tim, jer je jako teško igrati kod kuće pod velikim pritiskom, ali oni imaju samopouzdanja", rekao je Pešić poslije utakmice.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.