Košarka

Kingsi ne daju Bogdana? OK, Lejkersi imaju drugo rješenje: Bertans!

Autor mondo.rs

Partizanova šuterska škola na cijeni je ove sezone u NBA, naročito Los Anđelesu.

Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović samo je jedna od opcija o kojoj razmišlja Rob Pelinka.

S obzirom na to da su prve reakcije iz prestonice Kalifornije bile negativne, odnosno da je malo ko upućen u odnose u NBA ligi mogao da prepozna razloge zbog kojih bi Vlade Divac trejdovao najboljeg šutera ekipe za Kajla Kuzmu, generalni menadžer Los Anđeles Lejkersa okrenuo se novim opcijama.

Prvi operativac Lejkersa u potrazi je za igračem koji će u visokom procentu pogađati za tri poena kada Lebron Džejms bude dodatno "nabijao" odbranu u reket, pored sveprisutnih Entonija Dejvisa i Dvajta Hauarda, pa ako to već neće biti Bogdanović - mogao bi da postane još jedan bivši košarkaš Partizana.

Davis Bertans, koji je "procvjetao" poslije trejda iz San Antonio Sparsa u Vašington Vizardse, novo je ime koje mediji u El-Eju dovode u vezu sa trenutno najboljim timom lige. Pored njega, opcija bi mogao da bude i Markus Moris iz Njujork Niksa, za kog su navodno zainteresovani i gradski rivali, Klipersi.

Lejkersi, međutim, ne bi imali koga da ponude Niksima za Morisa, koji prima 15 miliona dolara ove sezone.

U računicu bi mogla da se uklopi samo grupa igrača koja se i sama nešto pita - Kentavijus Kaldvel-Poup, Radžon Rondo i Džaval Mekgi imaju pravo da stopiraju trejdove prema klauzulama u svojim ugovorima.

S Bertansom je već drugačije, jer su Vizardsi ljetos preuzeli njegov ugovor težak samo sedam miliona dolara.

Bertans pogađa 41,1 odsto šuteva za tri u NBA karijeri, a 43,4 odsto ove sezone i to sa preko osam pokušaja po meču i prosjekom od 15,4 poena.

U ovom trenutku ne postoji jeftiniji trojkaš na tržištu, iako je Moris još impresivniji - u ponovo tužnim Niksima nametnuo se kao šuter sa 46,9 odsto van linije 7,24 i prosjekom od 19,1 poenom po susretu.

Sa jednim od njih dvojice, ovi Lejkersi postali bi prvi favoriti za titulu - ako to već nisu.