• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predugo se na ovo čekalo: Opet se prelazi sa "Meace" na "San Siro"!

Autor mondo.rs

Nema grada na svijetu gdje je normalnija razmjena fudbalera kao što je to slučaj u Milanu.

Mateo Politano mogao bi da postane 25. fudbaler, računajući i pozajmljene, koji će preći iz Intera u redove gradskog rivala Milana.

Posljednji, Matijas Silvestre, zamijenio je plavu štraftu crvenom u avgustu 2013. odlaskom sa "Đuzepe Meace" na "San Siro" na jednogodišnju pozajmicu. Prije njega, za 12,5 miliona evra, među "rosonere" stigao je Đampaolo Pacini u avgustu 2012.

Naravno, za istoriju fudbala najvažnija su dva transfera iz 2001. i 2002. kada su "nerazure", poslije suludih procjena rukovodstva Intera, napustili Andrea Pirlo i Klarens Sedorf.

Možda će vas zanimati

Nije, međutim, realno da bi Politanov transfer mogao da izazove takve promjene, utoliko što bi ga na suprotnoj strani istog stadiona sačekala trenutno dvanaestoplasirana ekipa u Seriji A sa 22 osvojena boda na 18 mečeva. U suprotnom smjeru, kao 21. fudbaler u istoriji koji će zameniti crvenu štraftu plavom, mogao bi da krene Fabio Borini.

Za razliku od Milana, Inter ove sezone igra sjajno, Romelu Lukaku i Lautaro Martinez ne mogu da prestanu da pogađaju mrežu, ali se s pravom postavlja pitanje šta bi se dogodilo sa formom ekipe trenera Antonija Kontea ako bi se jedan od njih dvojice povrijedio.

Dok čekaju oporavak Aleksisa Sančeza, "nerazuri" moraju da razmišljaju o alternativi u špicu, pa bi veteran "kalča" i nekadašnji fudbaler Sanderlenda dobro došao u zamjenu za Politana, kog je Inter ljetos otkupio od Sasuola nakon "probe" u svojstvu pozajmljenog fudbalera.

Ono što je značio za Lućana Spaletija, Politano nije uspio da postigne kod Kontea, pa je prve dane u 2020. dočekao sa svega devet nastupa i bez postignutog gola.

Prošle sezone dao je pet pogodaka na 36 nastupa za Inter, koji nije angažovao igrača Milana od avgusta 2012. Tada je, u razmjeni za Pacinija, plavo-crnu opremu obukao Antonio Kasano i izjavio kako je prešao u redove prestižnijeg i uspješnijeg od dva milanska giganta.

Inter nije bio šampion od 2010, Milan od 2011. godine. Do danas su i jedni i drugi ostali na 18 "skudeta", dok bi Juventus novom titulom ove sezone sakupio duplo više.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC