Košarka

"Da mi je bog rekao da će me uzeti umesto Kobija, radije bih to voleo"

Autor mondo.rs

Lamar Odom se emotivnom porukom oprostio od velikog prijatelja i bivšeg saigrača,

Izvor: Guliver/Getty Images/Kevork Djansezian, KEVORK DJANSEZIAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Pogibija Kobija Brajanta mnoge ljubitelje sporta pogodila je širom sveta, a otkako se vest o tragediji pročula, mnoge javne ličnosti se opraštaju od legendarnog košarkaša.

Jedan od njih je i Lamar Odom, nekadašnji saigrač i blizak prijatelj Brajanta.

Njih dvojica su od 2004. do 2011. zajedno nastupali za Los Anđeles Lejkerse, a Odom je na društvenoj mreži Instagram svom prijatelju poslao emotivnu oproštajnu poruku uz zajedničku fotografiju.


"Ova fotografija je samo vrh ledenog brega našeg odnosa. On me je naučio toliko stvari u životu koje su neophodne na i van terena. Na terenu me je naučio kako da razbijam odbrane i kako da iskoristim vreme. Kako da pobeđivanje učinim svojim glavnim ciljem. Van terena me je naučio kako da potpisujem svoje čekove", počeo je Odom svoju poruku na Instagramu.

"Naravno, svako ko zna moju priču zna da sam pretrpeo dosta gubitaka, ali jedini gubitak sa kojim bih ovo mogao da uporedim je kada sam izgubio sina. Iako naš odnos nije bio otac-sin, više je bila da je on bio učitelj, a ja njegov mlađi brat. Drago mi je da sam mogao da budem jing tvom jangu makar što se svlačionice tiče. Bilo je moje zadovoljstvo."

Odom je potom otkrio i neke zanimljive detalje kako je bilo trenirati sa Brajantom.

"Nisam mogao da dođem do vazduha kada sam čuo ove vesti. Znao sam da ako je bio u helikopterskoj nesreći, da bi našao način da preživi. Nekako bi iskočio i dočekao se na noge. Sedim ovde i mislim o vremenu kada bismo trenirali zajedno i ti bi ulazio u šut tako što bi udario Sašu (Vujičića, prim. aut.) laktom u grudi. Mislio sam "druže, polako, pola 11 ujutru je". Mislite da je bilo ludo gledati ga kako igra, ali na treningu ste mislili da ste imali odličan trening kada preko njega postignete osam-devet koševa za ceo trening", otkriva Odom.

Kako kaže, Odom još uvek čeka da mediji kažu da je izveštaj o pogibiji bio pogrešan.

"Nemoguće je da je bog uzeo mog brata ovako rano. Znam da sam bio kroz mnogo toga u životu, sa uzimanjem droge i da nisam bio dobar prema sebi. Kada sam bio u komi, da mi je bog prišao i rekao da će me uzeti, a da će poštedeti Kobija, radije bih voleo da se to desilo. U čast mog brata, ustajem u četiri ujutro i idem u salu. Điđi će ti dodavati lopte. Volim te brate", glasila je poruka Lamara Odoma.

Tagovi