Košarka

Bjelica i Bogdanović nemoćni: Lejkersi dobili Kingse u prvoj četvrtini!

Autor mondo.rs

Sve poslije bilo je prilično mučno za 17.580 navijača u Sakramentu.

Izvor: Tanjug, Rich Pedroncelli/AP

Los Anđeles Lejkersi pobijedili su jutros Kingse pred 17.580 njihovih navijača već u prvoj četvtini rezultatom 18:42, poslije čega su se samo igrali sa rivalom iz prestonice Kalifornije.

Do kraja meča razlika je u "Golden 1" centru varirala od 12 poena u drugoj do maksimalih 27 u četvrtoj četvrtini, prije nego što je posljednja sirena označila kraj muka trenera Luka Voltona u duelu sa svojim naslednikom u El-Eju, Frenkom Fogelom: Sakramento - L. A. Lejkers 113:129.

Izvor: Tanjug, Rich Pedroncelli/AP

Četvrtom uzastopnom i šestom pobjedom u posljednjih sedam duela sa "kraljevima", lideri Zapada vratili su se pobjedama poslije dva neprijatna poraza u danima prije i poslije tragedije u kojoj je život izgubio vjerovatno najveći igrač u istoriji slavne franšize, Kobi Brajant.

Lejkersi su strašnu vijest čuli u povratku iz Filadelfije, Brajantovog rodnog grada u kom su veče prije toga izgubili od Siksersa, a potom ih je u odloženom meču u "Stejpls centru" nadigrao Portland uz tripl-dabl trenutno nezaustavljivog Demijana Lilarda - koji je jutros nastavio u istom stilu i postigao 51 poen.

Lebron Džejms rekao je nedavno da je jedan od ciljeva postavljenih pred start sezone, u kojoj je konačno dočekao da zaigra sa Entonijem Dejvisom, bio da vezani porazi ne budu opcija. U Sakramentu je, hipotetički, moglo da se dogodi da prvi favoriti jače konferencije upišu i treći u nizu, što se nije dogodilo od starta sezone, ali…

"King" je ostvario tripl-dabl od 15 poena, deset skokova i 11 asistencija, "Obrva" isporučio 21 poen uz četiri skoka i šest asistencija, a "faktor iks" bio je do skoro neefikasni Bredli Bil, koji je izlazne pasove Džejmsa i Dejvisa iskoristio za 19 poena tokom 20 minuta na parketu.

Deset minuta više igrao je Nemanja Bjelica i postigao osam poena uz po tri skoka i asistencije, šutirajući samo van linije 7,24. Od osam pokušaja, "Beli" je ubacio tri.

Takođe kao starter, Bogdan Bogdanović igrao je minut i po manje od kolege iz srpske reprezentacije i takođe pogodio tri od osam šuteva iz igre, s tim da je "Bogi" pogodio oba pokušaja za dva i jedan od šest za tri.

Kings - Lejkers (sport)
Izvor: YouTube

Badi Hild, bek koji je Voltonovom odlukom nedavno prepustio Bogdanoviću mjesto u startnoj petorci, bio je najefikasniji igrač "kraljeva" sa 22 poena (6/13 iz igre). Sakramento je u ovaj meč ušao sa dvije pobjede u posljednje tri utakmice, nakon što je prije toga imao očajnih 5-16 i ispao iz konkurencije za plej-of.

Pročitajte izvještaje sa ostalih utakmica odigranih prethodne noći, tokom koje je Kajri Irving doživio novu povredu koljena, a tu su i tabele Istoka i Zapada dok se Ol-star spektakl u Čikagu ozbiljno primakao (13. - 16. februar).