• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamen da zaplače: Lejkersi se oprostili od Kobija (VIDEO, FOTO)

Autor mondo.rs

U noći između petka i subote u Stejpls centru u Los Anđelesu utakmica protiv Portlanda bila je u drugom planu. S razlogom

 LA Lejkersi oproštaj od Kobija Brajanta Izvor: Tanjug/AP Photo/Kelvin Kuo

Lejkersi su prethodne noći dočekali Portland u NBA ligi, ali na toj utakmici igra je bila u drugom planu.

Bio je to prvi meč koji su "jezeraši" odigrali pred domaćom publikom nakon pogibije bivšeg asa Kobija Brajanta u helikopterskoj nesreći proteklog vikenda u Kaliforniji.

Možda će vas zanimati

Sve prije, za vrijeme i poslije utakmice bilo je u znaku jednog od najboljih košarkaša svih vremena, koji je tokom dvije decenije duge i uspješne karijere nosio dres Lejkersa.

Na svakoj stolici u dvorani bili su dresovi Kobija Brajanta, a klub i igrači emotivnim snimcima i govorima oprostili su se od velikog Kobija i njegove ćerke Đijane, koja je nastradala u letjelici zajedno sa još sedam osoba.

Gotovo niko u prepunoj dvorani nije mogao da zadrži suze, a sporadično se čulo i skandiranje "Kobi, Kobi".

Najupečatljiviji i najdirljiviji je bio govor Lebrona Džejmsa, koji u Brajantovom dresu sa brojem 24 nije mogao da zadrži suze.

Lebron, kome je Brajant bio mentor i idol, pokušao je da pročita unaprijed pripremljen govor sa papira, ali je "slomljen" poslije nekoliko minuta bacio hartiju i nastavio da priča iz srca.

"Prvo što pomislim je porodica. Kad pogledam u hali, svi dišemo povrijeđeni, slomljenih srca. Najbolje što možete je da se naslonite na ramena svoje porodice. Kobi je moj brat. Ono što smo uvijek dijelili je volja za pobjedom. Želim da nastavim njegovo nasljeđe, ne samo ove godne, već sve dok budemo igrali košarku", rekao je Džejms.

Oproštaj Lejkersa od Kobija
Izvor: Youtube/NBA


Na mjestima pored terena na kojima su posljednji put sjedili Kobi Brajant i njegova ćerka ostavljene su ruže.

Vidno potreseni igrači Lejkersa, koji će do kraja sezone nositi na dresovima inicijale KB, pokušali su da na parketu pruže dobru partiju, ali skrhani tragedijom koja je pogodila klub nisu mogli da se suprotstave Portlandu. Bjelzersi su odnijeli pobjedu rezultatom 127:119.

Tim Blejzersa predvodio je Demijan Lilard sa 48 poena, 10 asistencija i devet skokova, dok je kod Lejkersa Entoni Dejvis upisao 37 poena uz 15 uhvaćenih lopti, šest asistencija i pet blokada.

Lebron Džejms, koji je u znak sjećanja na Kobija uradio posebnu tetovažu na nozi, završio je možda i najteži meč u karijeri sa 22 pogotka, osam skokova i deset asistencija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC