Košarka

KUP SRPSKE: "Orlice" nadigrale Mladi Krajišnik i odbranile pehar!

Autor mondo.ba

Banjalučki derbi u finalu Kupa Republike Srpske između košarkašica "Orlova" i Mladog Krajišnika pripao je "orlicama" rezultatom 86:62, koje su odbranile trofej u dvorani "Obilićevo" u Banjaluci.

Izvor: MN PRESS

Izabranici Dragana Svitlice nisu uspjele u prvih 20 minuta da steknu osjetniju prednost (39:37), ali su u trećoj četvrtini dodale gas i praktično prelomile meč s obzirom da su pred odlučujućih 10 minuta imale prednost od 16 razlike.

Do kraja su još uvećale vođstvo i na kraju ubjedljivo savladale "malene".

Kod "orlica" najbolju partiju pružila je Tamara Rajić sa 18 poena, dok je kod Mladog Krajišnika najefikasnija bila Milena Rađenović sa dva koša manje.

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izjavila je poslije finala da košarka kao sport živi u Banjaluci i Republici Srpskoj, najavivši nastavak podrške banjalučkim klubovima.

Davidovićeva je rekla agenciji "Srna" da će resorno ministarstvo organizovati prijem za pobjednike, odnosno osvajačice trofeja.

"Nastavićemo da pružamo podršku ovim klubovima jer ova dva kluba, koja imaju tradiciju, koja vrijedno i predano rade sa mladim kategorijama sa dobrim rezultatima, to sigurno i zaslužuju", istakla je ministarka u Vladi Srpske.