• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čovičković: Izbacivanje Mladog Krajišnika je odmazda, tražimo zaštitu!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Uputili smo zahtjev KSRS i ministarstvu porodice omladine i sporta RS za zaštitu kluba, jer je ovo svojevrsna odmazda generalnog sekretara i komesara takmičenja“, rekao je generalni menadžer ŽKK Mladi Krajišnik Brane Čovičković.

 Generalni menadžer ŽKK Mladi Krajišnik Brane Čovičković - izbacivanje iz lige je odmazda  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Najtrofejniji ženski košarkaški klub u RS nije odigrao prvo kolo protiv ŽKK Orlovi, a ovog vikenda zbog duga prema KSBIH u iznosu od 3.800 KM nije igrao protiv ŽKK Brčanka, pa je uslijedilo automatsko izbacivanje iz lige.

Možda će vas zanimati

 Generalni menadžer Mladog Krajišnika, Brane Čovičković potvrdio je MONDU da su u klubu obaviješteni o izbacivanju iz lige, ali ne dopisom ili odlukom, već biltenom 7. Kola PLBIH.

"Dobili smo bilten koji je došao noćas u 2 sata, ili tačnije u 1:56. Ne mogu ništa komentarisati do daljnjeg. Na vezi smo sa Košarkašim savezom RS i Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS, trebamo imati sastanak uskoro i kada usvojimo određene zaključke moći ćemo da komentarišemo", rekao je Čovičković.

On je istakao da je u pitanju odmazda prema Mladom Krajišniku i da je zbog tog zatražio zaštitu kluba.

"Mi smo uputili zahtjev za zaštitu kluba KSRS i ministarstvu porodice, omladine i sporta, jer se radi o svojevrsnoj odmazdi generalnog komesara i komesara za takmičenje KSBIH, tako da ćemo vidjeti šta će biti hoćemo li se žaliti ili će te odluke biti poništene", istakao je on.

Čovičković je potvrdio da klub duguje 3.800 KM Košarkaškom savezu BIH, ali tvrdi da KSBIH ne može zbog toga da Mladom Krajišniku zabrani odigravanje utakmica.

"Nismo igrali prvo kolo protiv Orlova, ali nije u pitanju da mi nismo htjeli igrati. Propozicije  ne poznaju to da nekome možeš da braniš da igra zbog duga. Ne možeš utakmicu registrovati službenim rezultatom 20:0, a ti si odgodio utakmicu. Nisam je ja odbio igrati, nego neko drugi ne dozvoljava", tvrdi Čovičković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC