• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija zbog dopinga izbačena na 4 godine: Ni OI u Tokiju, ni Mundijal!

Autor mondo.rs

Svjetska anti-doping agencija (WADA) izrekla oštru kaznu za sportiste iz Rusije koji se u naredne četiri godine neće moći takmičiti ni na jednom velikom događaju pod "trobojkom" i himnom svoje države. Rusi poručuju: Žalićemo se!

Žestoka kazna!

Svjetska anti-doping agencija (WADA) suspendovala je Rusiju na čak četiri godine sa svih velikih sportskih događaja zbog doping skandala. To znači da u tom periodu sportisti Rusije ni na jednom događaju neće moći da se takmiče pod "trobojkom" i himnom svoje države.

Možda će vas zanimati

Tako će Rusija ponovo na Olimpijskim igrama, sada u Tokiju 2020. godine, biti bez zastave, dok će ista situacija biti i na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2022. godine u Kataru.

Uz to, vrijedi napomenuti da se ova presuda odnosi i na košarkašku reprezentaciju Rusije koja je na žrijebu za kvalifkacione turnire za OI smeštena u Split.

Zanimljivo, ne odnosi se na EURO2020 - pošto je Rusija jedan od domaćina!

Samo sportisti koji dokažu da nisu dopingovani i da nisu uključeni u pomenuti skandal (navodno sistemski doping) moći će da se takmiče na najvećim sportskim događajima, ali ne kao predstavnici Rusije - nego pod "neutralnom zastavom".

Iz Rusije je već najavljena žalba na ovu odluku WADA.


Ova odluka WADA donijeta je jednoglasnom odlukom na sastanku u Lozani i njom se praktično produžila ranija suspenzija koja traje od 2015. godine i tada se odnosila na takmičenja u atletici.

Rusija ima 21 dan da se žali na ovu odluku.

Podsjetimo, prethodno se 168 sportista iz Rusije takmičilo pod "neutralnom zastavom" na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok je 111 sportista iz ove zemlje bilo suspendovano sa Ljetnih olimpijskih igara u Riju 2016. godine zbog dopinga.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

M. K. YU!

Evropa je teska skalamerija! Putin treba da suspeduje mnogo zemalja... Da. Ali nece jer je Covjek. / A drugo.. Njima treba jedan ZIRINOVSKI. I drago mi je sto Ruski parlament" ima pravo odbojnog politicara. A to je hrabri ZIRINOVSKI. L. P.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC